Haberler

St. Petersburg Bal Mumu Heykel Sergisi

Türk ve Dünya Tarihindeki Bazı Önemli İsimlerin Bal Mumu Heykellerinin Yer Aldığı St. Petersburg Bal Mumu Heykel Sergisi, Geçtiğimiz Günlerde Ankara'da Açıldı.

Türk ve dünya tarihindeki bazı önemli isimlerin bal mumu heykellerinin yer aldığı St. Petersburg Bal Mumu Heykel Sergisi, geçtiğimiz günlerde Ankara’da açıldı.

Antares Alışveriş Merkezi’ndeki serginin açılışını, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer yaptı. Sergi hakkında bilgi veren St. Petersburg Bal Mumu Heykel Sergisi organizatörü Jale Kuşhan, Adolf Hitler’in bal mumu heykelinin Türkiye’de ilk kez bu sergide yer aldığını belirtti.

İki saatte sahibine teslim

İsteyen vatandaşların, el kalıplarını alarak, bal mumundan heykelini yaptıklarını anlatan Kuşhan, heykeli yaklaşık iki saatte sahibine teslim ettiklerini, “uygulamanın dünyada bir ilk olduğunu” söyledi. Kuşhan, dünyanın bazı ülkelerindeki gibi maliyeti daha ucuz olan polyesterden de heykeller yaptıklarını ifade etti. Daha sonra katılımcılara sergiyi gezdiren Kuşhan, bal mumu heykellerin yapılışı ve heykele konu olan isimler hakkında bilgi verdi.

Atatürk’ün Meclis kürsüsündeki duruşu

SERGİDE, Atatürk’ün 1935 yılında TBMM’de kürsüde konuşma sırasındaki duruşu, Fatih Sultan Mehmet, Dostoyevski, Terminatör-3 filmindeki haliyle Arnold Schwarzeneger, Şeyh Şamil, Beatles Grubu üyeleri, Napolyon, Rus çarları, Hürrem Sultan, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman gibi tarihte önemli izler bırakan kişilerin heykelleri yer alıyor.

Mart sonuna kadar açık

KEMAL Sunal ve Levent Kırca’nın da bal mumu heykellerinin görülebileceği sergide, vatandaşlara “mekanik bal mumu heykeli” olarak gösterilen ABD’li şarkıcı Michael Jackson’ın hareketli bal mumu heykeli, “canlı manken” Bülent Demir tarafından canlandırılıyor. Türkiye’de ve dünyada tanınmış 40’dan fazla ünlünün yer aldığı St. Petersburg Bal Mumu Heykelleri sergisi, Mart sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title