Haberler

Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Balkan Güreş Turnuvası

-Detay -Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Türkiye Güreş Federasyonu ile Bursa Yıldırım Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlendiği "Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Balkan Güreş Turnuvası" başladı.

-Detay -Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Türkiye Güreş Federasyonu ile Bursa Yıldırım Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlendiği "Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Balkan Güreş Turnuvası" başladı. Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Romanya ve Kosova ülkelerinden gelen genç erkekler kategorisinde yaklaşık 100 sporcu, Serbest ve Grekoromen stilde yapılacak maçlarda altın madalya için mücadele edecek. Organizasyon, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin katılımıyla başladı.Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 1991 yılından bu yana gençler, 1982'den bu yana ise yıldızlar kategorisinde "Balkan Güreş Şampiyonası"nın yapılmadığını hatırlattı.Organizasyonların yapılmamasının Türkiye ve Uluslararası Dünya Güreş Federasyonu için büyük bir eksiklik olduğuna dikkati çeken Aydın, şöyle konuştu: "Biz bu önemli eksikliği gördük ve Uluslararası Dünya Güreş Federasyonu'ndan izin aldık. Bu izinle Sena'ya müracaat ettik ve Balkan şampiyonasını yaptırdık. Bu turnuva ile bir altyapı oluşturup, önümüzde günlerde 1991 yılından önce 1982 yılından öncesi olduğu gibi Balkan ülkeleri arasında bir şampiyona başlatılır diye düşünüyoruz. Bu amaçla ve ümitle turnuvayı başlatmış bulunuyoruz"Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise bu turnuvanın ülkeler arasındaki kardeşliğin pekişmesine katkı sağlayacağını söyledi.Balkan Güreş Turnuvası 50, 55, 60, 66, 74, 84, 96 ve 120 kiloda yapılacak müsabakaların ardından, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Yıldırım Bayezid Musa Aydın Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title