Haberler

Trabzonspor Avrupa Israrını Sürdürüyor

Fortis Türkiye Kupası'na Yarı Finalde Veda Ederek UEFA Şansını Büyük Ölçüde Yitiren Trabzonspor'da, Antalyaspor Karşısında Alınan 2-1'lik Galibiyet Avrupa Umutlarını Tazeledi.

Fortis Türkiye Kupası'na yarı finalde veda ederek UEFA şansını büyük ölçüde yitiren Trabzonspor'da, Antalyaspor karşısında alınan 2-1'lik galibiyet Avrupa umutlarını tazeledi.

Avrupa kupalarına katılmanın kısa yolu olarak gördükleri Türkiye Kupası’ndan elenen Trabzonspor’da Avrupa için ince hesaplar yapılmaya başlandı.

Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nı kazanması, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da ligde ilk iki sırayı alarak Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi halinde ligi 4. sırada tamamlayacak ekibin UEFA Kupası’na katılma şansını yakalayacak olması Trabzonspor'u ümitlendirdi.

Kalan 4 maçı da kazanarak, Kayserispor’u geçmeyi ve daha sonra oluşacak sıralamayı beklemeyi planlayan Trabzonspor’da, tüm hesaplar lig dördüncülüğü üzerine yapılmaya başlandı.

İnter Toto ihtimalini de değerlendiren Trabzonspor yönetimi, buradan UEFA Kupası’na gitmenin planlarını yapıyor. İnter Toto konusunda son kararı görevde kalması halinde teknik direktör Ziya Doğan’ın vereceği ifade edildi.

Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, İnter Toto Kupası’nın da bir hedef olduğunu belirterek, “Öncelikli hedefimiz kalan tüm maçlardan galibiyetle ayrılmak. Bu arada İnter Toto’ya katılma hakkını elde edersek, gitmeyi düşünürüz. Avrupa Kupaları katılmak bizim en büyük hedefimiz. İnter Toto’da başarılı olup UEFA’ya çıkabiliriz. Ama buna ulaşabilmek için önce ligde başarıyı yakalamamız gerekiyor” diye konuştu.

UMUT’UN KRALLIK UMUDU SÜRÜYOR

Antalyaspor maçında attığı bir golle ligde toplam 13 gole ulaşan Umut Bulut, gol krallığı iddiasını sürdürüyor. 17 golü bulunan Fenerbahçeli Alex ve Galatasaraylı Ümit Karan’ı yakalamayı hedefleyen genç futbolcunun amacı kalan 4 maçta da rakip fileleri havalandırmak.

Fortis Türkiye Kupası’ndan elendikleri için çok üzüldüğünü belirten Umut, “Kazanmak için elimizden geleni yapmıştık ama olmadı. Ligde kalan maçlardan galibiyetle ayrılıp en azından taraftarlarımızın moralini bir nebze olsun yerine getirmek istiyoruz. Gol krallığı için iddialı olduğumu daha önce söylemiştim. İnşallah bu hedefime ulaşırım” dedi.

LİSTE HEYECANI SARDI

Ziya Doğan, transfer listesini pazartesi günü yönetime verecek.

Antalyaspor maçı öncesi gidecek ve kalacak futbolcuların isimlerinin büyük bir bölümünü kafasında belirleyen Doğan’ın kararsız kaldığı ilk isim Ömer Rıza. Sakaryaspor maçında 2 gol atıp bir gol attıran, Antalyaspor maçında da oyuna girer girmez gol attırıp takımın toparlanmasında önemli rol oynayan futbolcunun performansı Doğan’ı düşündürüyor. Uzun bir sakatlık döneminden sonra formasına kavuşan Ömer Rıza, gelecek sezon da bordo-mavili forma altında mücadele etmek istiyor. Doğan’ın yönetime vereceği listede genç oyuncuların başka bir kulübe kiralık olarak verilmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title