Haberler

Süper Lig'de devrim gibi karar: VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşılacak, yabancı gözlemciler gelecek

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Süper Lig'deki yenilikler hakkında bilgi verdi. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ve VAR kayıtlarının yayınlanması gibi konulara değinen Eröğüt, VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yabancı gözlemcilerin Türk hakemliğinde etkili olacağını ve Merkez Hakemler Kurulu'nun yapısının değiştirileceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Süper Lig'deki yenilikler hakkında açıklamalarda bulundu. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ve VAR kayıtlarının yayınlanması gibi konulara değinen Eröğüt, VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, yabancı gözlemcilerin Türk hakemliğinde belirleyici olacağını ve Merkez Hakemler Kurulu'nun yapısının değiştirileceğini ifade etti.

3 ÖNEMLİ PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, spor medyasından temsilcilerle toplantı düzenleyerek gündemdeki konular hakkında açıklamalar yaptı. Süper Lig'de hayata geçirilen Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, VAR kayıtlarının yayınlanması, MHK'nin yapısının değişip değişmeyeceği gibi konular açıklandı. Ayrıca, VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmalar yapıldığı ve yabancı gözlemcilerin Türk hakemliğinde etkili olacağı vurgulandı.

TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, TFF'nin hayata geçirmeye hazırlandığı 3 önemli proje hakkında bilgi verdi.

TFF'den Süper Lig'deki yenilikler: VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşılacak, yabancı gözlemciler Gelecek

VAR KAYITLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Eröğüt, Türkiye'de Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının da kamuoyuyla paylaşılması için çalışma yaptıklarını söyledi. İspanya La Liga'da var kayıtlarının hakemlerin VAR'a çağrıldığı pozisyonlarla sınırlandırılarak günün maçları bittikten sonra yayınladığını vurgulayan Eröğüt, IFAB'ın var konuşmalarının hakem VAR'a çağrıldığı an ile ilgili yayınına eğitim amaçlı izin verdiğini hatırlatarak, Türkiye'de de bunun uygulanabileceğini söyledi. Şu an bazı testler yaptıklarını ve en kısa sürede konuyla ilgili kararları kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

TFF'den Süper Lig'deki yenilikler: VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşılacak, yabancı gözlemciler Gelecek

SÜPER LİG'E YABANCI GÖZLEMCİ GELİYOR

Mustafa Eröğüt, yeni dönemde bu yapıyı da değiştireceklerini, 10 kişiden oluşan UEFA'nın üst düzey görevlilerinin artık gözlemci olarak Türk hakemliğinde belirleyici olacağını ifade etti. UEFA'nın eski elit hakemlerinden oluşan bu gözlemci grubunun notları yeni dönemde hakem puanının yüzde 50'sine tekabül edecek.

Yeni dönemde TV gözlemcileri olmayacak. Stattaki maç gözlemcilerinin hakem puanına etkisi yüzde 30 olacak. VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin anketiyle verilen notların toplam nota etkisi ise yüzde 20 olacak. Mevcut durumda maça giden gözlemcinin notunun ve TV gözlemcisinin hakem puanına etkisi yüzde 35'er, anket sonuçlarının etkisi ise yüzde 30'du.Yeni sistemin Trendyol Süper Lig'de 26. hafta maçları itibarıyla uygulanması bekleniyor.

TFF'den Süper Lig'deki yenilikler: VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşılacak, yabancı gözlemciler Gelecek

MERKEZ HAKEMLER KURULU'NUN YAPISI DEĞİŞİYOR

Önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan uygulamalardan biri de TFF'nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve Kulüpler Birliği ile istişare ettiği MHK'nin yapısının değiştirilmesi.

Planlamaya göre yeni MHK, 5 üyeden oluşacak. Bu üyelerin 3'ü daha önce olduğu gibi yine TFF tarafından belirlenecek, 2 üye ise Kulüpler Birliği'nin önereceği ve üzerinde uzlaşma sağlayacağı kişiler olacak. Burada bir noktaya açıklık getiren Eröğüt, "Kamuoyunda yanlış bir anlaşılma oldu. Kulüpler Birliği temsilcilerinin kulüp temsilcileri olacağı zannediliyor. Bu açıkça FIFA kurallarına da aykırı. Böyle bir şey söz konusu değil. Kulüpler Birliğinin önereceği ama kulüp üyeliği bulunmayan kişiler olacak." dedi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Spor

Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

Ømer Cinar:

bu dogruysa artik fener hakemleride alamaz :-)

28
18
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

UCU CİNCONUNA DOKUNUR.ONDAN AĞLAMAN......

yanıt21
yanıt23
İsmail Doğan:

YABANCILAR GELİP PARAYI ONLAR YİYECEK ÖYLEMİİİİİ...

5
19
yanıtYanıtla
mahmut:

Üç büyük takımın kadrosuna alıp oynatmadan verdiği yabancı fosil yıldız futbolculara ödnene milyon Eurolara bir göz at.

yanıt8
yanıt0
Yusuf Zuleyha:

maclari yabanci hakemler yonetmeli.var oldugu halde net penaltilar verilmiyor arda bjk macinda kendini atti var bakip penalti yok demedi vs vs.hakemler takim tuttugu icin duygusla karar verebiliyor.yabanci hakemler sart

15
2
yanıtYanıtla
İsmail Doğan:

YABANCILAR GELİP PARAYI ONLAR YİYECEK ÖYLEMİİİİİİİ...

1
10
yanıtYanıtla
mahmut:

Türkiye de 4 takımın taraftAr baskısı bitmediği sürece bu işler dü zel mez NOKTA

1
8
yanıtYanıtla
Ali aslan :

Desenize artık galatasaray şampiyon olamayacak

6
2
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

VAR odasında artık kahvehane ortamı olmayacak gözler yaşlı birilerinin

5
0
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

cin conun balonu patlayacak desenize ofsaytimsi var

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title