Haberler

Rıza Kayaalp, Maçını Yayınlamayan TRT'ye Sitem Etti

Güncelleme:

Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Rıza Kayaalp, final maçında TRT'nin başka bir program yayınlamasını eleştirdi.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olan grekoromen milli güreşçi Rıza Kayaalp, TRT'nin maçını yayınlamamasına tepki gösterdi.

YAYININ KESİLMESİNE TEPKİ YAĞDI

Letonya'nın Riga kentine yapılan Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen Stil 130 Kiloda Rıza Kayaalp rakibi Ukrayna'lı Oleksandr Chernetskyy tuş yaparak altın madalya ya sahip olduğu karşılaşma öncesi, 130 kilo 3.'lük, 4'lük maçları yayınlandı. Final maçına sıra geldiğinde yayıncı kuruluş olan devlet kanalı yayını keserek müzik programını girmişti. Tüm Türkiye'nin ekrana kilitlendiği bu anda yayının kesilmesi ile birlikte, sanal ortamdan yapılan paylaşımlarda yayıncı kuruluşa tepkiler yağmıştı.


SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEPKİ GÖSTERDİ

6. defa Avrupa Şampiyonu olan Milli Güreşci Rıza Kayaalp, yayıncı kuruluşa tepkisini dile getirerek kendi Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Kayaalp, yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"TRT Avaz'da maçımın yayınlanacağı sırada başka bir programa geçilmesi beni çok üzdü. Halkımıza ve güreş severlere büyük ayıp edildiğini düşünüyorum. Halkımızın yıl boyu alın teri dökerek hazırlandığımız şampiyonanın finalinde, canlı yayında o heyecanı bizlerle birlikte yaşamasını çok istiyorum. Çünkü, ben ülkemin bayrağını göndere çekebilmek için gücümün sonuna kadar şampiyonluk için savaşıyorum. Bundan sonra, böyle bir hadisenin yaşanmamasını ve halkımızın milli duygulardan mahrum bırakılmamasını umut ediyorum"

"TERÖRÜ KINIYORUM"

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olan grekoromen milli güreşçi Rıza Kayaalp, yaşanan terör olayı nedeniyle burul bir sevinç yaşladığını söyledi. Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Ukraynalı rakibi Oleksandr Chernetsky'ı yenerek üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na indi. Havalimanında çiçeklerle ve alkışlarla karşılanan Kayaalp, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara'da yaşanan terör olayını lanetleyen şampiyon sporcu, "6. kez Avrupa şampiyonu oldum. Tam bunun sevincini yaşarken, ülkemizde bir terör olayı gerçekleşti. Bundan dolayı buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bu terör olayını lanetle kınıyorum. Bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah yaralı vatandaşlarımız da en kısa zamanda sağlığına kavuşur. İnşallah bundan sonra da böyle bir olay yaşanmaz" dedi.

"HEDEFİM OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA KAZANMAK"

Hedefinin her zaman zirvede olmak olduğunu vurgulayan Rıza Kayaalp, "Her zaman katıldığım bütün şampiyonalarda da bunu ispatlayarak dönüyorum. Son Avrupa ve dünya şampiyonuydum, bu yıla da Avrupa şampiyonluğu ile başlamış oldum. Önümde Olimpiyatlar var. Tabii 2 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğunun yanına en önemlisi olimpiyat altın madalyası koymak istiyorum. Ondan sonra daha rahat rekorlar kırmak istiyorum. İçim rahat olacak çünkü bir de olimpiyatın altın madalyası olacak. İnşallah onu da almak için bütün çabamla çalışıp, gayret edip, istikrarımı bozmadan, sosyal yaşantımı bozmadan, rehavete kapılmadan yoluma devam edip, 5 ay sonra yapılacak olimpiyatlarda altın madalyayı almak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Kayaalp Letonya Riga Spor Haberler

500

Yorumlar (65)

pillow fighter:

en tepedeki ay yıldızlı al bayrağı gördünüz mü? allah için söyleyin, güzel bayrak değil mi lan! kurban olurum şunun güzelliğine bi bakın yahu :)) kıpkırmızı, kan kırmızısı benim bayrağım. . .

40
0
yanıtYanıtla
CCCSARSINTICCC:

ŞAMPİYON ÜZÜLME BAŞARI BİRİLERİNE KENDİ TANITIP GÖSTERMEK DEĞİLİDİR

16
11
yanıtYanıtla
TRAK59:

TRT OLDU TAM BİR SİYASİ KANAL . . . TÜM KESİLEN TRT PAYLARI HARAM LSUN

22
5
yanıtYanıtla
Baba:

Sende Akp li olsaydın senin maçın da yayınlanırdı Şampiyon. . Sen dua et de madalyalarını elinden almasınlar. .

19
6
yanıtYanıtla
ADAM:

ADAM GIBI ADAM. HEY MAŞALLAH YİĞİT

21
3
yanıtYanıtla
Damla:

bu TRT yi nıye kapatmıyorlar. ne işe yarıyor bu kurum?

10
12
yanıtYanıtla
pillow fighter:

allah senden razı olsun rıza, yine diktin TÜRK bayrağını tepeye. . .

21
0
yanıtYanıtla
ref:

Türk bayyrağı trt nin hoşuna gitmemiştir bundan 3-4 yıl evvel cözüm süreci diyerek bayrağın rengini ülkenin ismini tartışmaya acmışlardı hatta yeşil bir pacavrayı türk bayrağının yerine koymuşlardı birileri belki o eski sevdasına geri döneceklerdir her yol beklenir

14
4
yanıtYanıtla
ahmet:

pkklı olsan ilk sırada yayınlarlar nede olsa akp kanalı

11
7
yanıtYanıtla
memoli:

bu ayı kim

5
12
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title