Haberler

Rıza Çalımbay'dan Alt Yapı Yorumu

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye'de alt yapıdan futbolcu çıkmamasının yabancılarla ilgisi olmadığını ifade ederek, "Alttan oyuncular yetişiyor ama şans bulamıyor.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye'de alt yapıdan futbolcu çıkmamasının yabancılarla ilgisi olmadığını ifade ederek, "Alttan oyuncular yetişiyor ama şans bulamıyor. Özellikle de futbolu bırakan arkadaşlarımızın hemen antrenör olmaması gerekiyor. Belli bir eğitim aldıktan sonra takımların başına geçmeleri önemli" dedi.

Kendisini 1+1 yıllığına Mersin İdmanyurdu'na bağlayan sözleşmeye attığı imzada basın mensuplarının 'alt yapı' sorusunu yanıtlayan Çalımbay, alt yapının önemine dikkat çekti. Alttan oyuncu yetişmemesinin yabancılarla ilgisi olmadığını belirten Çalımbay, "Bu işin tek sebebi alt yapı. Yani alt yapı maalesef Türkiye'de belli takımların dışında hatta o belli takımlardan bile fazla oyuncu gelmedi. Bunun dışında geliyor ama oyuncular başka takımlara yollanıyor. Arkadaşlarımıza gerekli şartlar oluşturulmadığı için onlar da başka takımlara transfer oluyorlar. Daha sonra ise bazıları kendi takımlarına geri alınıyor. Bunun en büyük örneğini biz yaşadık. Veysel Sarı Galatasaray'ın alt yapısından yetişmiş bir oyuncu. Biz Veysel'i Beylerbeyi'nden aldık ve oynattık. Bir süre sonra ise Galatasaray'a büyük bir paraya geri verdik" diye konuştu.

"YÖNETİCİLERİMİZ GEREKLİ ÖNEMİ VERMELİ"

Genç futbolcuların şans bulamadıklarını vurgulayan Çalımbay, "Biz alt yapıya gerekli önemi verirsek, yöneticilerimiz gerekli önemi verirse iyi oyuncular çıkacaktır. Burada yöneticilerimizin alt yapıya çok eğilmesi gerekiyor. Hakikaten Türkiye'de futbola çok ilgi var. Bütün genç arkadaşlarımız oynamak istiyor. O yüzden bu arkadaşlarımıza imkan verirlerse iyi futbolcular yetişecektir" ifadelerini kullandı.

"ALT YAPIDA ANTRENÖRLER ÖNEMLİ"

Çalımbay, alt yapıda antrenörün de önemli olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de yapılan bir yanlış da bu. Özellikle futbolu bırakan arkadaşlarımız, belli bir eğitim almadan, belli bir süre çalışmadan hemen gidiyor yönetimle görüşüyor. 'Ben futbolu bıraktım, antrenörlük diplomamı aldım' diyor. Yönetim de 'tamam sen alt yapıya geç' diyor. Bu çok büyük bir yanlış. Alttaki çocuk zaten çok küçük. Bu yüzden bu işi bilen çok iyi hocaların olması gerekiyor. Futbolu bitiren arkadaşlarımızı eğitmemiz gerekiyor. Tamam biz futbolu biliyoruz, olanları yaşamışız, çok avantajlarımız var ama antrenman bilgisini, belli şeyleri öğrenmedikten sonra direkt antrenör olmak çok zor. O yüzden buna çok dikkat etmek gerekir" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Rıza Çalımbay Veysel Sarı Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title