Haberler

Milli Karateciler Akdeniz İkincisi

23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye Karate Milli Takımı, kazandığı 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile genel sıralamada ikinci oldu.

23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası'nda Türkiye Karate Milli Takımı, kazandığı 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile genel sıralamada ikinci oldu.

Kasım ayında Almanya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Milli karateciler, 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası'nda boy gösterdi. A Milli Takım kadrosunun Azerbaycan'da düzenlenen 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası'na katılması sebebiyle Genç Milli Takım ağırlıklı bir kadro ile mücadele edilen şampiyonada sporcular başarılı performans gösterdi. Karadağ'ın Bar kentinde yapılan 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası'nda, Akdeniz Karate Federasyonları Birliği'ne üye ülkelerden Türkiye ile birlikte Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kıbrıs, Mısır, Fransa, Makedonya, İtalya, Karadağ, Fas ve Sırbistan'dan toplamda 101 erkek, 81 kadın sporcu mücadele etti. Türkiye Karate Milli Takımı, 13-14 Eylül tarihleri arasında yapılan organizasyonda 9 kadın ve 9 erkek sporcuyla Türkiye'yi temsil etti.

Torolica Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı şampiyonada madalyaların 12'si ferdi, 4'ü takım dalında dağıtıldı. Dünya karatesinin söz sahibi ülkelerinin yer aldığı organizasyonda başarılı müsabakalar neticesinde 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Milli sporcular, genel sıralamada ikinci oldu. Mısır 7 altın, 7 gümüş ve 8 bronz madalya ile Akdeniz Şampiyonu oldu. Turnuvada 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Fransa da genel sıralamada üçüncülüğü elde etti.

FERDİ KATADA FİNAL TÜRKLER'İN

Karadağ'daki şampiyonada ferdi kumite 60 kiloda tatamiye çıkan Aykut Kaya, dünya ikinciliği bulunan tecrübeli İtalyan Michele Giuliani'yi yenerek altın madalya kazandı. Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin'den oluşan kadın kata takımı ise güçlü rakibi Mısır'ı yarı finalde mağlup ederek şampiyonluk için Makedonya karşısına çıktı. Final mücadelesini de başarıyla geçen kadın kata takımı, şampiyonluğu Türkiye'ye getirdi. Erkekler ferdi kata dalında ise Türk finali yaşandı. Büyükler Avrupa üçüncüsü Mehmet Yakan ile U21 Avrupa Şampiyonu Ali Sofuoğlu, finalde birbirine rakip oldu. Altın madalya Mehmet Yakan'ın olurken, performansı ile büyük alkış alan Ali Sofuoğlu da kariyerine Akdeniz Şampiyonası ikinciliğini ekledi.

TAKIM BAŞARISI

Şampiyonada ferdi kumitede kadınlar +68 kiloda Buse Avcu gümüş, erkekler 67 kiloda Burak Uygur da bronz madalya kazandı. Takım mücadelelerinde ise sporcular başarılı karşılaşmalar sonunda kürsüde yer aldı. Uğur Aktaş, Rıdvan Kaptan, Aykut Kaya ve Burak Uygur'dan oluşan erkek kumite takımı gümüş madalya kazanırken, Aydan Akbulut, Buse Avcu, Hilal Nur Punar ve Büşra Tosun'dan oluşan kadın kumite takımı ile Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan erkek kata takımı da bronz madalyanın sahibi oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Akdeniz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title