Haberler

Gerets Renk Körü Çıktı

Fransa 1. Lig Takımlarından Olympique Marsilya'yı Çalıştıran Erik Gerets, Resim Yapmayı Çok Sevdiğini Ama Renk Körü Olduğu İçin Yapamadığı Söyledi.

Fransa 1. Lig takımlarından Olympique Marsilya'yı çalıştıran Erik Gerets, resim yapmayı çok sevdiğini ama renk körü olduğu için yapamadığı söyledi.

Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN'ye röportaj veren Galatasaray'ın eski teknik direktörü Erik Gerets, Marsilya'yı çok sevdiğini, ancak İstanbul'u da özlediğini kaydederek, “İstanbul çok özel bir yer. Boğaz'da gezmek, balıkçı teknelerini seyretmek, o güzel restaurantlarda balık yemek benim için bir rüya gibiydi. Ama şu an kendime dikkat etmem lazım. Biraz kilo aldım. 2-3 hafta bel ağrısı çektim. Onun için ne yediğime dikkat ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MOTOSİKLETLERLE GEZMEYİ ÇOK SEVİYORUM AMA 2 TANE HARLEY DAVIDSON'UMU ÇALDILAR”

54 yaşındaki deneyimli teknik adam, Marsilya'da sade bir yaşam tarzının olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

“Ara sıra şehri geziyorum. Evimde yüzme havuzum var ama hiçbir zaman kullanmıyorum, çünkü yüzmeden nefret ediyorum. Motosikletle gezmeyi çok severim. 2 tane Harley Davidson'um vardı. İkisini de çaldılar. Onun için şu anda yeniden motosiklet almayı düşünmüyorum. Marsilyalılar herşeyi siyah-beyaz görüyor. Ya seni severler ya da senden nefret edereler. Bu bana uyan bir olay. Kendimi burada sevdirdim ki hala buradayım. Bir Belçikalı'nın Marsilyalılar'a kendini sevdirmesi çok zor. Marsilya, futbol delisi bir şehir. Fransa'nın en popüler kulübü. Yılda 400 bin forma satılıyor. Lyon ise sadece 80 bin forma satıyor. Kendimi burada iyi hissediyorum ama Belçika'yı özledim. Teknik direktörlüğü ömür boyu yapmayacağım. Yakın bir zamanda bu işi bırakabilirim. Artık kendimi çok üzmüyorum. Stres insana çok zararlı. Benim hedefim 110 yaşını bulmak.”

“VAN GOGH HAYRANIYIM, RESİM YAPMAYI ÇOK SEVERİM FAKAT RENK KÖRÜ OLDUĞUM İÇİN YAPAMIYORUM”

Ressam Van Gogh'a hayran olduğunu vurgulayan Gerets, “Geçen hafta Marsilya'da özel bir sergi düzenlendi. Saatlerce tablolarını izledim. Sanatı çok seven bir kişiyim. Kendim resim yapmayı çok seviyorum ama renk körüyüm. Onun için hiçbir zaman resim yapamayacağım. Bunun dışında köpeğim George'la geziyorum.

“BUDİST OLMAK İSTERDİM AMA BİRÇOK EKSİKLERİM VAR”

Kariyerimi noktaladıktan sonra bol bol gezmek ve eski bir ev alıp nehir kenarında yaşamak istiyorum. İlk gitmek istediğim yer Tibet. Çok güzellikleri olan bir ülke. Budizm çok güzel bir din. İnsanlar başkaları için iyi olmak istiyor. Budist olmak isterdim. Ama birçok eksiklerim var” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title