Haberler

Geleceğin Satranç Ustaları Yarışıyor

Antalya'nın Kemer İlçesinde Düzenlenen Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nın Açılışı 24 Ocak'ta Yapıldı.

Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nın açılışı 24 Ocak'ta Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı tarafından yapıldı. 1 Şubat'a kadar devam edecek olan turnuvada 7-18 yaş aralığında 12 farklı grupta müsabakalar yapılacak. Türkiye genelinde 1.000'i aşkın sporcunun katıldığı şampiyonada dereceye giren sporcular Dünya, Avrupa Şampiyonaları ve Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacaklar. Ayrıca her yaş grubunda en iyi dereceleri alan sporcularımız Milli Takım havuzuna alınacak.

Uluslararası alanda 2005'e kadar satrançta belirgin bir başarı elde edemeyen Türkiye, İş Bankası'nın bu sporu desteklediği tarihten itibaren satranç şampiyonları ülkesi haline geldi. O tarihten bu yana satrançla ilgilenen öğrenci sayısı 17 kat arttı. Bu sürede Türkiye, 7 Dünya, 5 Avrupa şampiyonu çıkardı ve toplam 76 madalya kazandı. İş Bankası, bu projesiyle Avrupa SABRE Ödülleri'nde, "Avrupa'nın en iyisi" seçildi. İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu ile gerçekleştirdiği bu işbirliğiyle satrançta, yeni bir şampiyon kuşak yetişiyor ve Türkiye, satranç ülkesi olma yolunda ilerliyor.

İş Bankası, sosyal sorumluluk projelerinde eğitim alanına özel bir önem veriyor. Satrancın, sadece bir spor olmanın ötesinde, çocukların zihinsel ve kişilik gelişimlerini güçlendiren, onları zarar verici alışkanlıklardan koruyan eğitsel bir araç olmasının bilinciyle İş Bankası, Aralık 2005'te Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) ana sponsorluğunu üstlendi. "Yarınlar için bugün çocuklarımız" sloganından hareketle eşsiz bir öğrenme aracı olarak kendini kanıtlamış satrancın yararlarını milyonlarca çocuğa ulaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title