Haberler

Elazığ Heyeti'nden Malatya'ya Dostlu Ziyareti

Türk Telekom Lig A'da Malatya'da Oynanan Malatyaspor-elazığspor Maçında Çıkan Olayların Ardından İki Komşu Kentin Dostluğunu Pekiştirmek İçin Bugün Elazığ'dan Bir Heyet, Malatya'ya Gelerek Belediye Başkanı Cemal Akın'ı Makamında Ziyaret Etti.

Türk Telekom Lig A'da Malatya'da oynanan Malatyaspor-Elazığspor maçında çıkan olayların ardından iki komşu kentin dostluğunu pekiştirmek için bugün Elazığ'dan bir heyet, Malatya'ya gelerek Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığspor Kulübü Başkanı Bahri Turhan, Elazığ'dan esnaf odaları ile bazı sivil toplum kuruluşu yetkilileri Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Malatyaspor-Elazığspor maçında çıkan olaylar ve açılan bazı pankartlar nedeniyle üzüntülerini bildirmek için Malatya'ya geldiklerini belirtti. Selmanoğlu, "Elazığ ve Malatya kardeş şehirdir. Yine Malatya ile kardeşliğimiz, geçen aylarda Türkiye'ye örnek olması için değerli valilerimizle birlikte, sivil toplum örgütleriyle birlikte güzel protokol imzalandı" dedi.

Malatyaspor-Elazığspor maçında bir avuç gencin karşılıklı atışarak slogan atmalarından kaynaklanan olaylara üzüldüklerini belirten Başkan Selmanoğlu, "Açılan pankarttaki incitici sözler, Malatya'yı üzdüğü kadar bizleri de üzmüştür. Üzüntümüzü belirtmek üzere buraya geldik" diye konuştu.

İki kardeş şehrin huzurunu bozacak, insanları üzecek bu tür olaylara karşı olduklarını tekrarlayan Selmanoğlu, "Kırıcı söz ve davranışlardan kaçınılması gerektiğine inanıyoruz. Genel başkanımız sayın Mehmet Ağar, Ankara'da bana talimat verdi. Bir daha böyle olayların yaşanmasının engellenmesi konusunda talimatları oldu. Değerli Valimiz Muammer Muşmal beyefendi de, gerekli girişimlerde bulunarak Malatya'dan CD görüntülerini alıp hangi gençlerin olduğunun tesbitini istediler. Bu çocukların tekrar maça alınmaması istendi. İnsanların daha huzurlu maç izlemeleri konusunda bizlere direktifleri oldu" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, "3-5 genç arkadaşın, Malatya tabiriyle vadesi yetmiş sözler sarf etmelerine üzüldük. Bu sözler Elazığ'ı bağlaması mümkün değil. Vadesi yetmiş sözleri Malatya'dan birkaç gencin söylemesi Malatya'yı da bağlamaz. Bu bize ibret olmalı. Gençlerimize ibret olmalı. Gençlerimizi uyarıyoruz. Toplumu etkileyebilecek, üzebilecek sözlerden kaçınmaları gerekir" dedi.

Elazığspor Kulübü Başkanı Bahri Turhan ise, "En büyük sıkıntıyı açılan pankartta çektik. Bu kişileri görüntülerden tespit edip, bir daha maçlara almayacağız" diye konuştu.

Taraftarlarının Malatya-Elazığ sınırındaki Kömürhan Köprüsü'nde 3-3.5 saat bekletildikleri için onları kontrol altında tutmalarının mümkün olmadığını dile getiren Kulüp Başkanı Turhan, "Biz yönetim olarak sıkıntı çekmedik. Bazı kendini bilmezlerin kişisel davranışları ne bir kulübü ne de bir şehri sağlar" dedi.

Malatyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Hakan Kodaman da, olayların hem Malatyaspor hem de Elazığspor Kulübü'nü derinden üzdüğünü belirterek, "Malatyaspor ve Elazığspor Kulübü kardeşliği hiçbir zaman bitmeyecektir" ifadelerini kullandı.

(NA-MFS-İY-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title