Haberler

Bu Tercihler Uçuruma Sürükledi!

Güncelleme:

A Milli Takım'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın geleceği de ciddi olarak sorgulanmaya başladı.

SPORX ARAŞTIRMA - 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Romanya'ya Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1-0 mağlup olarak 2014 Dünya Kupası şansını zora sokan A Milli Takım'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın geleceği de ciddi olarak sorgulanmaya başladı.

A Milli Takım'ın başında çıktığı 10 maçta şu ana kadar 5 yenilgi alan Avcı, kadro tercihleri ile de her zaman eleştiri konusu oldu.

10 MAÇIN 2'Sİ AYNI SAVUNMA...  A Milli Takım'da özellikle Selçuk İnan'ı ilk 11'de oynatmamasından dolayı büyük eleştiri alan Avcı, ay-yıldızlı takımın başına çıktığı 10 maçta da farklı 11'ler ile sahaya çıktı. Sahaya sürdüğü ilk 11'lerde toplam 26 farklı oyuncu kullanan Avcı, 10 maçın sadece 2'sinde aynı savunma oyuncuları ile mücadele etti.

Arda Turan'dan vazgeçemiyor!

Oyuncu bazlı istatistikler göz önüne alındığında kadro, oyuncu ve mevkiisel istikrarı sağlayamadığı gözlemlenen Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'da vazgeçemediği tek oyuncu ise Arda Turan oldu.

Arda'ya 10 maç 9'unda ilk 11'de forma veren Avcı, Ömer Toprak'ı 8, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Emre Belezoğlu, Sercan Saraer 7, Hasan Ali Kaldırım ve Umut Bulut'u ise 6 kez ilk 11'de sahaya sürdü. Kalede 6 farklı ismi kullanan Avcı, geride kalan 10 maçta en fazla Mert Günok'u (3) ilk 11'de görevlendirdi. Mert'i 2 maçla Volkan ve Tolga takip ederken; Cenk, Sinan Bolat ve Rüştü Reçber 1'er maçla (jubile) sahada yer aldı.

SAVUNMANIN ŞERİFİ 'ÖMER! Takımın başında çıktığı 10 maçın sadece 2'sinde aynı savunma dörtlüsü ile mücadele eden Abdullah Avcı, savunma kurgusunda ise en fazla Ömer Toprak'a (8) forma verdi. Ömer'i 7 maçla Semih Kaya ve 6 maçla Hasan Ali Kaldırım takip ederken; Fenerbahçe'nin başarılı sağ beki Gökhan Gönül 3 maçta ilk 11'de sahada oldu.

A Milli Takım'ın savunmasının bel kemiğini oluşturan bu üç futbolcuya Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Sersar Kesimal gibi isimler eşlik etti.

Tek bir maçta bile aynı orta saha yok!

Hazırlık maçları ve resmi maçların hiçbirinde aynı orta saha oyuncuları ile sahaya çıkmayan Avcı, orta alanda en çok 8 maçla Mehmet Topal ve Arda Turan'a forma verdi. Bu ikiliyi 7 maçla Sercan Saraer ve Emre Belezoğlu ikilisi takip etti. Arda Turan'ı zaman zaman forvet mevkiisinde de kullanan Avcı, zaman zaman sağ bekte de kullandığı Hamit Altıntop'u 3 maçta sahaya sürdü.

SELÇUK İNAN VE NURİ ŞAHİN  Son dönemde Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi orta saha oyuncularından biri olarak değerlendirilen Selçuk İnan, Abdullah Avcı'nın 10 maçlık periyotunda 1 kez 11'de çıkabilme başarısı gösterdi. Avcı, Nuri Şahin (2), Tunay Torun (2), Gökhan Töre (1), Mehmet Ekici (1) ve Olcan Adın (1) gibi isimleri de çeşitli maçlarda ilk 11'de sahaya sürdü. Avcı, geride kalan 10 maçlık milli maç serüveninde 12 farklı orta saha oyuncusundan yararlandı. Geride kalan 10 maçta forvet bölgesinde 5 farklı oyuncudan yararlanan Abdullah Avcı, Umut Bulut'a 6 kez, Mustafa Pektemek'e 2 kez ve Burak Yılmaz'ı ise 1 kez ilk 11'de sahaya sürdü. Avcı, Atletico Madrid'in başarılı oyuncusu Arda Turan'ı da 2 maçta forvet bölgesinde görevlendirdi.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Abdullah Avcı Ömer Toprak Selçuk İnan Arda Turan Spor Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title