Haberler

Basketbol: THY Avrupa Ligi

Galatasaray Liv Hospital: 76 Stelmet Zielona Gora: 57.

THY Avrupa Ligi C Grubu'nda Top 16 turuna kalmayı geçen hafta garantileyen Galatasaray Liv Hospital, 9. hafta maçında Polonya temsilcisi Stelmet Zielona Gora'yı 76-57 yendi.

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede Dragicevic'in skorer oyunuyla Stelmet Zielona Gora, 5. dakikada 11-5'lik üstünlük kurdu. Cenk Akyol ve Macvan'ın oyuna girmesiyle savunma sertliğini artıran ve hücumda da skorer bir kimliğe bürünen sarı-kırmızılılar, 7. dakikada Furkan'ın kaydettiği basketle 12-11 öne geçti. Galatasaray Liv Hospital, Cenk, Macvan ve Furkan'la bulduğu sayılarla ilk periyodu 20-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Macvan ve Domercant ile bulduğu sayılarla 6-0'lık seriyle başlayan sarı-kırmızılılar, 13. dakikada 11 sayılık (26-15) fark yakaladı. Mücadelenin 15. dakikasını 29-20 önde geçen ev sahibi takım, 19. dakikada Macvan'ın basketiyle 15 sayılık üstünlük kurarak, skoru 39-24'e getirdi. Galatasaray Liv Hospital, devreye ise 41-30'luk skorla önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta, Furkan Aldemir ve Zoran Erceg'le rakip pota altında üstünlük kuran Galatasaray Liv Hospital, Brackins'in basketlerine rağmen Polonya ekibinin farkı kapatmasını engelledi. İlk yarıda yaptığı 3 faul nedeniyle kenarda oturan Arroyo'nun yokluğunda Ender Arslan'ın yönlendirmeleriyle skor üreten sarı-kırmızılılar, 29. dakikada Erceg'le farkı 18 sayıya (58-40) çıkardı. Etkili oyununu devam ettiren Galatasaray Liv Hospital, Stelmet Zielona Gora'nın farkı kapatma çabasına rağmen son periyoda da 61-47'lik skorla önde girdi.

Karşılıklı basketlerle geçilen final periyodunda farkı 15 sayılarda tutan Galatasaray Liv Hospital, 35. dakikayı 66-53 önde geçti. Çeyreğin sonuna kadar üstün oyununu sürdüren ev sahibi takım, maçı da 19 sayı farkla 76-57 kazandı.

Mücadelede 19 sayıyla oynayan Erceg, maçın en skoreri olurken, Macvan 18 sayı üretti. 11 sayı ve 16 ribauntla mücadele eden Furkan Aldemir, "double double" yaptı. Konuk ekip Stelmet Zielona Gora'da ise 11'er sayı kaydeden Dragicevic ile Koszarek, çift hanelere ulaşan sporcular oldu.

Bu sonuçla galibiyet sayısını 6'ya çıkaran sarı-kırmızılı takım, Avrupa Ligi'nde normal sezonun bitimine bir maç kala C Grubu'nu ikinci bitirmeyi garantiledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Liv Hospital Furkan Aldemir Polonya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title