Haberler

Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı'nı geçmek için hazırlanıyor

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Aysu Türkoğlu, Manş Kanalı rekor geçişi sonrası Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçmek için hazırlanıyor. Türkoğlu, bu zorlu deniz yolculuğunda denizanaları arasında yüzerek kanalı geçmeyi hedefliyor.

- Kuzey suyuna alışabilmek için karlar içine yattı, buzlu küvete girdi

Aysu'nun yeni hedefi, denizanalarının bol olduğu Kuzey Kanalı'nı geçmek

MUĞLA - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş Kanalı rekor geçişi sonrası Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçmek için hazırlanıyor.

Bodrumlu yüzücü, geçen yıl Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek denizi geçen en genç Türk kadın yüzücü olmuştu. Bu yıl Kuzey Kanalı'nın geçmeyi hedefleyen Türkoğlu, Manş Kanalı'ndan da daha zorlu bir etap için 9-14 Ağustos tarihleri arasında İrlanda'da 12 derecelik soğuk denize atlayarak tehlikeli denizi geçip İskoçya'ya ulaşacak.

Kışın karlara yattı, yazın buzlu küvete girdi

Yüzme dünyasında '7 Oceans'tan biri olarak bilinen Kuzey Kanalı, zorlu deniz şartlrında yüzücüleri sınıyor. Aysu, soğuğa dayanıklılık antrenmanları için kışın karlar içine yatarken, yazın da buz dolu küvet içine giriyor.

Denizanaları arasında yüzecek

Aylar süren zorlu bir hazırlık ve sıkı bir eğitim süreci geçiren genç yüzücü, 12-14 dereceye kadar düşen, bol miktarda denizanasının bulunduğu suda zorlu bir yolculuğa çıkacak. Aysu, Kuzey Kanalı'nı geçtiği takdirde kanalı geçen en genç kadın olacak. Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden sonra "7 Oceans" kanallarını 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

Kumbahçe sahilinde kısa bir antrenman yapan Aysu Türkoğlu, "Manş geçişinden sonra yeni bir hedef belirlemem gerekiyordu. Bende soğuk alışkanlığım varken ve vücudum buna alışıkken soğuk su açısından zorlu yerler seçmek istedim. Aklıma Kuzey Kanalı geldi ve hedefim orası. Yaklaşık 12 saat süreceği bekleniliyor. 36-40 kilometre aralığında bir mesafe olacak. Denizanaları var bunların bazı tepkimeleri oluyor. Vücudunuzun alerjik reaksiyon tepkileri çok yüksekse komalık seviyelere kadar gelebiliyorsunuz. Ben böyle bir şey yaşayacağımı tahmin etmiyorum. Su sıcaklığı 12 ila 14 derece arasında değişiyor. Bu zorlu şartlara alışık olduğumu düşünüyorum ve buna göre antrenman yapıyorum. Manş'tan sonra ufak bir sakatlığım vardı biraz ara vermek zorunda kaldım. Sakatlığım geçince her şey yoluna girdi ve antrenmanlarıma devam etmeye başladık. 6 saatlik 12 derecelik suda antrenman yaptım, kuvvet antrenmanları yaptım. Bu yapacağım geçişin simülasyonu olsun diye İstanbul'da Küçükyalı Marinasından çıkıp Heybeli Ada'ya gidip geri geldim. Su sıcaklığı orada 12,7'ydi. Benim için çok güzel bir antrenmandı" dedi.

Kuzey Kanalı'nı geçtiği takdirde kanalı geçen ilk Türk kadın ve en genç sporcu olacağını söyleyen Türkoğlu, "Benden önce Kuzey Kanalı'nda yanıma gelecek olan Kamil abi geçmişti. Türklerden sadece o geçiş yapmıştı. Ben geçtiğim takdirde geçen ilk Türk kadını olacağım. Bodrum'da hava çok sıcak, gideceğim yerde ise dışarı 10 su ise 12 derece aralığında olacak. Adapte olmam için, babam küvetin içerisine kuyu suyu koydu ve bende içine girdikten sonra içerisine 1 çuval buz koydu. Vücudumun adapte olması için bazı çalışmalar yaptım. Bu hafta sonu gitmem planlanıyor, tam geçiş tarih 9-14 Ağustos tarihi arasında olacak. Akımtıya ve hava şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bodrum Muğla Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title