Haberler

Atletler Meydanlarda Sırıkla Atlayıp, Çekiç Atacak

Türkiye Atletizm Federasyonunun teknik branşları tabana yayma çalışmaları çerçevesinde bazı kentlerin meydanlarında özel alanlar oluşturularak sırıkla atlama, yüksek atlama, çekiç atma gibi organizasyonlar düzenlenecek Federasyon başkanı Çintimar: "Teknik branşları halka indirebilmenin, statlardan çıkıp.

VEDAT YÜCEBAŞ - Sırıkla atlama, yüksek atlama, uzun atlama, çekiç atma gibi teknik branşları tabana yaymak için projeler hazırlayan Türkiye Atletizm Federasyonu, vatandaşların özendirilmesi amacıyla bazı kentlerin meydanlarında özel platformlar oluşturarak atletlere gösteriler yaptıracak.

Federasyon başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 olimpik atletizm branşında altyapı sporcu sayısını artırmak amacıyla projeler ürettiklerini söyledi.

Kadınlar ve erkeklerde, tüm branşlarda onlarla değil binlerle ifade edilen sporcu sayısına ulaşmak istediklerini belirten Çintimar, "Örneğin Türkiye'de gülle atmada 30-40 sporcu varsa biz bunu binle ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

Ne kadar altyapıya katılım olursa üstte sporcu sayısının da o kadar fazla olacağını vurgulayan Çintimar, özellikle sırıkla atlama, yüksek atlama, gülle atma, uzun atlama, çekiç atma, kısa mesafeli koşular gibi teknik branşlara ağırlık vereceklerini anlattı.

Türkiye'nin tesisleşme anlamında iyi bir noktaya geldiğini ancak teknik branşları tabana yayma noktasında henüz istenen düzeye gelinemediğini bildiren Çintimar, şu ifadeleri kullandı:

"Teknik branşları halka indirebilmenin, statlardan çıkıp halkla birlikte yarışabilmenin formüllerini arıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda belli meydanlarda sırıkla yüksek atlama, uzun atlama, yüksek atlama ve gülle atma gibi teknik branşlarda, 100 metre, 60 metre gibi branşlarda caddelerde, ana merkezlerde halkın seyredebileceği organizasyonlar yapacağız. Özel projelerle artık sırıkla atlama, yüksek atlama yarışlarını meydanlarda göreceğiz."

"Transfer eden değil transfer edilen ülke olmak istiyoruz"

Çintimar, 2016 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları için yoğun bir çaba içinde olduklarını dile getirdi.

Sporcuların antrenman programları, kamp yerleri ve antrenörlerini büyük ölçüde planladıkları bilgisini veren Çintimar, 2012 Londra Olimpiyatları'na gönderdikleri sporcu kadar hatta daha fazla sayıya ulaşmak istediklerini aktararak, "Madalya alabilmek için var olan elit sporcularımızla gece gündüz birlikteyiz" diye konuştu.

Her sporcunun, istediği ülke adına yarışabilme hakkı bulunduğunu kaydeden Çintimar, başka bir ülkenin sporcusunun Türk Milli Takımı adına yarışma isteğine sıcak baktıklarını belirtti.

Yabancı sporcuların, ay yıldızlı formayla yarışmak istemesinden mutluluk duyacaklarını ifade eden Çintimar, "Yabancı sporcuların ülkemiz adına yarışmaları bizim için onurdur ama biz 2020 yılında transfer eden değil transfer edilen bir ülke olmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Çintimar, Türkiye'nin atletizmde bir süre önce ciddi bir kıpırdama yaşadığına ancak bundan sonra doping gibi bazı nedenlerle düşüşe geçtiğine dikkati çekti. Bu düşüş sürecinde olağanüstü kongre sonucu federasyonun yönetimini devraldıklarını söyleyen Çintimar, şimdi altyapılardan gelen gençler ve eskiden kalan sporcularla yakalanan başarı çıtalarının üzerine çıkmak istediklerini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title