Haberler

Artık Ölümsüz!

Philadelphia 76ers, Allen Iverson'ın '3 numaralı' formasını özel bir törenle emekli etti.

Bir basketbol efsanesini daha tarihteki yerini aldı! NBA'de yakın tarihe damgasını vuran ve kariyeri boyunca yetenekleri ile basketbolseverleri kendisine hayran bırakan Allen Iverson artık ölümsüzleşti!

Uzun kariyerinde bir dönem Beşiktaş forması da giyen Iverson, tarihi 96 draftıyla adım attığı NBA'de geride bıraktığı unutulmaz yılların karşılığını Philadelphia 76ers'ın '3 numaralı' formasını emekli etmesiyle aldı. İki dönem olmak üzere 11 sezon Sixers forması giyen ve takımını 2001'de NBA finallerine kadar yükselten efsane oyuncunun forması, 31 Ekim tarihinde resmileştirdiği vedasının ardından dün oynanan Washington Wizards maçında Wells Fargo Center 'ın tavanına çekildi.

Iverson duygu dolu konuşmasında şu açıklamaları yaptı:

"Evimdeymiş, ailemle konuşur gibiyim. Öncelikle Michael Jordan'a bana verdiği ilham ve vizyon için teşekkür ediyorum. Ben de onun gibi olmak isteyen çocuklardan biriydim sadece. Olgunlaşmamı sağlayan, kariyerim boyunca beni gözeten, her zaman benim yanımda olan dünyada en sevdiğim kişi eşim Tawanna Iverson'a teşekkür ediyorum. Sahada işler benim için hep zorlaştığında eve gidip moral bulduğum çocuklarına teşekkür ediyorum. Menajerim Gary Moore'a bana sporun ne demek olduğunu ve bu işi en tepede yapacağıma inandırdığı için teşekkür ediyorum. Anneme, babama, kız kardeşlerime ve tüm aileme teşekkür ediyorum. Herkesin adını anamıyorum burada ama sizi sevdiğimi, sizin de beni sevdiğinizi biliyorum. Aaron McKie'ye bana müthiş bir ağabey ve takım arkadaşı olduğu için teşekkür ediyorum. Tüm takım arkadaşlarıma hatta sahip olduğum her şeyi sergilememe yardımcı oldukları için rakiplerime teşekkür ediyorum. ve Philadelphia taraftarları... Dünyanın en iyisi... Beni ne kadar sevdiğiniz konuşuldu hep ama bilin ki bu duygu karşılıklı. Dr J, Charles Barkley, Moses Malone, Mo Cheeks ve Bobby Jones'la beraber ismim anılacak artık. İnanabiliyor musunuz? Seni seviyorum Philadelphia. Beni kabul ettiğiniz için. Hata yapmamı, bunlardan ders almamı, kendim olmama izin verdiğimiz için. Beni sahiplenip, burayı evim haline getirdiğniz için. Basketbol dışında insan olarak beni sevdiğiniz için…"

38 yaşındaki Iverson'ın kariyeri boyunca bir kez MVP ödülünü alırken, 11 kez All-Star seçildi ve bunların ikisinde yine MVP oldu. İlk sezonunda yılın çaylağı ödülünün sahibi olan Iverson, 4 kez de NBA'de en skorer isim oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Washington Wizards Philadelphia Wells Fargo Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title