Haberler

Akgül: "Hedefimiz ABD ile Final Oynamak"

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'deki Dünya Basketbol Şampiyonası'nın En Görkemli Organizasyon Olacağını Belirtti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'deki Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en görkemli organizasyon olacağını belirterek, "Amerika ile final oynayarak sportif başarıda da tavan yapmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin basketbolda son dönemlerde ortaya koyduğu performans ile dünyanın en üst düzey takımları seviyesine yükseldiğine işaret eden Akgül, "Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 12 Dev Adam, performansıyla tüm dünyanın dikkatini çekti. Genç ve hırslı bir milli takıma sahibiz. Ben çocukların dünya şampiyonasında çok daha başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum. Türkiye'deki Dünya Basketol Şampiyonası'nda final oynamak istiyoruz.Kendi saha ve seyircimiz önünde yapacağım şampiyonada en büyük hayalimiz ve hedefiemiz ABD ile İstanbul'da final oynamak. " dedi.

"EN GÖRKEMLİ ORGANİZASYON OLACAK"

Türkiye'nin son yıllarda düzenlediği uluslararası spor organizasyonlarıyla büyük başarılara imza attığını belirten Akgül, "Şunu rahatlıkla ifade edebilirim. Türkiye'deki Dünya Basketbol Şampiyonası şimdiye kadar düzenlenmiş olan şampiyonalar içinde en görekemlisi olacak" diye konuştu. Türkiye'nin çok büyük organizasyonların altından alnının akıyla çıktığını belirten Akgül, "Dünya Basketbol Şampiyonası olimpiyat, dünya futbol şampiyonası sonrası üçüncü sırada yer alan bir aktivite. Bu anlamda şampiyona boyunca tüm dünyanın gözü Türkiye'de olacak. Özellikle açılış seremonisi muhteşem gösterilere sahne olacak. Açılışta hem Türkiye'ye hem dünyaya büyük sürprizlerimiz olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin C Grubu'nda çin, Fildişi Sahilleri, Yunanistan, Rusya ve Porto Riko ile mücadele edeceğini ifade eden Yunus Akgül, Ankara'da yapılacak eleme maçlarında Türkiye'nin şampiyonaya Fildişi Sahilleri ile başlangıç yapacağını söyledi.

"İSİM BULACAĞIZ"

Dünya Basketol Şampiyonası'nda grup eleme maçlarını oynayacağımız Ankara'daki spor salonunun haziranın ilk haftasında teslim edileceğini belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, salona yeni bir isim bulacaklarını söyledi. Arena kelimesinin yabancı kökenli bir kelime olduğunu için kabul etmediğini ifade eden Akgül, "Bu tesise yakışan bir ismi en kısa sürede bilerleyeceğiz" dedi. Spor salonundaki tüm işlerin hemen hemen bittiğini ve çevre düzenlemesinin de tamamlandığını belirten Akgül, 11.700 syerci kapasiteli salonun Türk sporuna hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

"STATLARI EN KISA SüREDE YAPARIZ"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hangi ülkede düzenleneceğine dair 28 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde karar verileceğini belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Organizasyonun Türkiye'ye verilmesi halinde genel müdürlük olarak en kısa sürede en modern ve görkemili statları bitirmek bizim görevimiz" dedi. Türkiye'nin UNIVERSIAD'ın yapılacağı Erzurum'daki tesisleri çok kısa sürede bitirdiğine dikkat çeken Akgül, aynı başarıyı farklı illerde yapılacak statlarda da göstereceklerini sözlerine ekledi.

Ankara DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title