Haberler

Ağaoğlu, Ardahan'da Yapılacak Golf Sahasını İnceledi

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfun bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacaktır" dedi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfun bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacaktır" dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmazı makamında ziyaret eden Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi kampusunda yapılacak olan golf sahası alanında incelemelerde bulunmak için buraya geldiğini ifade etti. Ağaoğlu, Ardahan'da golf sahasının açılmasının bölge için çok önemli bir yatırım olacağını, Golf sahası çalışmalarıyla ilgili Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile görüşmeler yaptığını ifade ederek şöyle devam etti:

"ARÜ kampüsünün arkasında bir saha yapma projemiz var. Kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Neticelenir neticelenmez hemen çalışmaya başlayacağız. İki ay içinde sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum. Karın kalkmasıyla burada çalışmaya başlayacağız."

Türkiye'de sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Ardahan olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, "Federasyon olarak Ağrı, Erzurum ve burayı seçmemizin sebebi buydu. Amacımız bu bölgelere golfu getirmek. Bazıları ısrarla golf bu kitlelere yayılmaz' dese de bu eleştirileri bu şekilde çizgi dışında bırakmak amacıyla biz 2005'te bu projeyi başlattık" diye konuştu.

Ağaoğlu, Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek, "Golf turizm'i de yanında getiren bir spor, yani turizm ve endüstri söz konusu olduğu zaman listenin en tepesindeki spor. Sadece turizm olarak değerlendirmemek lazım, Golf sahası bir bölgede faaliyete geçtiği zaman bölgenin çehresi değişir. İki türlü bunun faydası olacak, birincisi golfün öyle çok pahalı, çok farklı kitleler tarafından yapılan bir spor değil de zaten Ardahan'da golf 6 senedir öğrenciler tarafından oynanan bir spor. İkincisi bölgede bir golf sahasının olması buraya olan turizmde biraz daha farklılık yaratacak, beklide özellikle yaz turizminde çünkü Akdeniz bölgesinde çok sıcak olduğundan Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklardan dolayı müsabaka yapılamadığını biliyorsunuz. Yayla havasında golf, belki farklı bir golf turizmine ilgi getirecektir" diye konuştu.

Türkiye'de golfun genel durumunun son derece iyi olduğunu da ifade eden Ağaoğlu, "Dünyanın Türkiye'deki golfa bakış açısı bir kere çok üst düzeyde. Profesyonel anlamda çok ciddi müsabakalar yapılıyor artık. Yani Avrupa profesyonel turunun yarı finali Türkiye'de oynanıyor. Dünyanın en iyi profesyonel golfçuları Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de mücadele ediyorlar. Her anlamda golf Türkiye'de büyük bir gelişim içerisinde. Tesisleşme fakiriyiz yalnız. Orada da tabi federasyonun yapacağı bir şey yok, tesisleşmeyle ilgili görevleri ve yükümlülükleri olan kurumlar da belli ve onlar biraz elerlini taşın altına elerlini koymaları gerekiyor" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ramazan Korkmaz Ahmet Ağaoğlu Türkiye Ardahan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title