Haberler

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları

IOC Başkanı Jacques: ''Sporda doğru dengeyi sağlamak ve programların güncelliğini korumak, Olimpiyat Oyunları'nın başarısının devam etmesi için önemli bir karardır"

İstanbul, Tokyo ve Madrid'in aday ülkeler olarak katıldığı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni sürüyor.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Colombus Opera Evi'nde düzenlenen komite toplantısı açılış seremonisine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra İspanya Prensi Felipe, Monaco Prensi II. Albert ve çeşitli ülkelerden gelen komite üyeleri ve sporcular da katıldı.

Dans gösterileri ve orkestra tarafından çeşitli müzik sunumlarının yapıldığı törende konuşan IOC Başkanı Jacques Rogge,  2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için orada bulunan aday kentlerin temsilcilerine başarı dileğinde bulundu.

Olimpiyat programlarının düzenlenmesinin çok önemli olduğunu hatırlatan Jacques, "Sporda doğru dengeyi sağlamak ve programların güncelliğini korumak, Olimpiyat Oyunları'nın başarısının devam etmesi için önemli bir karardır" şeklinde konuştu.

Jacques, 12 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğu IOC'de bu görevde bulunmaktan gurur duyduğunu hatırlatarak,  IOC Başkanlığı için düzenlenecek genel seçime katılacak 6 adayın da çok kabiliyetli ve nitelikli kişiler olduğunu, seçimi kazanacak kişinin "hayatının en önemli deneyimini" yaşayacağını söyledi.

IOC Genel Kurulu tarafından 7-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen toplantılarda bugün 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak kent belirlenirken, sonraki günlerdeki toplantılarda olimpiyat programının belirlenmesi ile IOC'nin başkanlık seçimi yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Madrid Tokyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title