Haberler

17. Akdeniz Oyunları

Tenis Çift kadınlar finalinde İtalyan ekibi 2 1 yenen Çağla Büyükakçay Pemra Özgen çifti, altın madalya kazandı

17. Akdeniz Oyunları çift kadınlar final maçında İtalyan Federica Di Sarra-Anastasia Grymalska ikilisini 2-1 yenen  Çağla Büyükakçay- Pemra Özgen çifti, altın madalya kazandı.

Üç Bin Kişilik Yeni Tesis Merkez Kort'ta oynanan çift kadınlar final mücadelesinde milli tenisçiler Çağla Büyükakçay-Pemra Özgen çifti ile İtalyan Federica Di Sarra-Anastasia Grymalska ikilisi karşılaştı. Çekişmeli geçen ilk sette, durum 6-6'ya geldi ve set tie-break'e uzadı. Tie-break'i 7-5 kazanan milli sporcular, seti de 7-6 önde kapattı. İkinci sette 3-1 öne geçen Büyükakçay-Özgen ikilisi, üstünlükleri koruyamadı ve 5-3 geriye düştü. Daha sonra oyunu çeviremeyen ay-yıldızlı raketler, seti 6-4 kaybetti ve durum 1-1'e geldi.

Kazananı belirleyecek son bölüm olan 10 puanlık tie-break seti ise büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı alınan puanlarla geçen tie-break setinde rakiplerine 14-12'lik üstünlük kuran Çağla Büyükakçay-Pemra Özgen çifti, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Çağla Büyükakçay-Pemra Özgen çifti altın madalyaya uzanırken, İtalyan Federica Di Sarra-Anastasia Grymalska ikilisi gümüş madalyada kaldı.

Öte yandan Tunuslu ikili Nour Abbes-Ons Jabeur ile İspanyol çift Andrea Lazaro Gargia-Sara Sorribes Tormo arasında oynanan bronz madalya karşılaşmasını ise 2-1 Tunus ekibi kazandı.

Karşılaşmanın hemen ardından düzenlenen törende ise oyunlarda dereceye giren ekiplere madalyaları verildi. - Mersin

Kaynak: AA / Spor

Çağla Büyükakçay Pemra Özgen Akdeniz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title