Haberler

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı Artvin'de Protesto Edildi

Artvin'de Emek Platformu'nu Oluşturan Sendikalar TBMM Genel Kurulu'nda Görüşülecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını Protesto Etti.

Artvin'de Emek Platformu'nu oluşturan sendikalar TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısını protesto etti.

Otopark önünde Emek Platformu adına Eğitim-İş Sendikası Artvin Şubesi Başkanı Yüksel Keleş tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, "TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısında değişiklik öngören tasarı, çalışanlar, emekliler, hak sahibi durumundaki aile fertleri ile dul ve yetimler için sosyal sigortalar ve sağlık alanında ağır hak kayıplarına neden olacaktır. Emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarı, sosyal devlet İlkesine de aykırıdır. Tasarı ile yapılan düzenlemeler, ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyecek; sosyal sigorta ve sağlık haklarına erişimleri güçleştirecek ve giderek daha da olanaksız kılacaktır. Oluşturulmak istenen sistemle, mevcut sistemdeki hakların korunduğu iddia edilmektedir. Ancak bu iddia, tüm çalışanlar için gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü, bu tasarının yasalaştığı tarihten itibaren herkes bu yasa kapsamında çalıştığı süre oranında yeni düzenlemelerden etkilenecektir. Ayrıca, tasarı yine iddia edildiği gibi, çalışanlar arasında norm ve standart birliği sağlamamakta, aksine, var olan farklılıkları derinleştirmektedir. Tasarıyla yapılan düzenlemeyle; bugün, emeklilik için kadınlarda 58, erkeklerde 60 olan yaş sınırı kademeli olarak kadın ve erkeklerde 65'e; prim gün sayısı 7 binden 9 bine yükseltilmektedir" dedi.

Eyleme katılanlar, basın açıklaması sırasında slogan atarak yasa tasarısını protesto ettiler.

Eyleme, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, BASK, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, Tüm Bağ-Kur Emeklileri Derneği, TMMOB, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve TÜRMOB mensupları katıldı.

(ZA-İRT-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title