Haberler

Sorular Zor ve Belirleyiciydi

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji uzmanları LYS-1 sınav sorularını değerlendirdi.

Matematik sorularının genelde 2 veya daha fazla kazanımı içermiştir. Özellikle 12. sınıf soruları zor olması (11 adet) nedeniyle seçici ve belirleyici sorular olarak görülmüştür.

Matematik sorularının; 16 tanesi YGS müfredatını, 8 tanesi 10. sınıf müfredatını, 12 tanesi 11.sınıf müfredatını, 14 tanesi ise 12.sınıf müfredatını kapsamaktadır.

Soruları hızlı ve doğru okuyan, temel kavramları doğru kullanan, matematiksel ilişkilendirme yeteneği gelişmiş, okuduğunu çabuk anlayan ve 9.10.11. ve 12.sınıf matematik müfredatını iyi bilen öğrencilerin çözebileceği bir sınav olarak değerlendirilmiştir.

Şu ana kadar yapılan sınavların en seçici ve eleyici olanıydı. Genel olarak zor bir sınavdı diyebiliriz.

Bu yıl Geometri içerisinde yer alan katı cisimler konusunun soru sayısında artış, dörtgenler konusunun soru sayısında azalma olmuştur. Yine Analitik Geometri konularının soru sayılarında artış görülmüştür.

Geometri sorularının orijinalliği iki veya daha fazla bilgi alanını kapsayan sorulardan oluşmasıdır. Konu dağılımında geçen seneye göre paralellik göstermiş olsa da sorular daha nitelikli ve zor sorulardan oluşmuştur. Tanım ve açıklayıcı metin vererek şeklinin öğrenciden beklendiği soru tiplerinde artış vardır.

Geometri soruları 9.10.11ve 12. sınıf Geometri ve Analitik Geometri müfredatı içindeki kazanımları iyi kavrayan, yorum yapma gücü yüksek, okuduğunu anlayan ve aklında tutabilen, işlem becerisi gelişmiş, analitik düşünme yeteneği oluşmuş öğrenciler için çözülebilir niteliktedir.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title