Haberler

Rusya Suriye Temsilcisi'nden İdlib Açıklaması: Türkiye, Rusya ve İran Anlaşmaya Varacak

Güncelleme:

Rusya Suriye Temsilcisi, "Rusya, Türkiye ve İran'ın İdlib operasyonunda anlaşacağını düşünüyorum. İdlib'de cihatçıları ılımlı muhaliflerden ayırmak Türkiye'nin görevi." dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in Suriye için yaptığı, "Rusya, İran ve Esad siyasi çözümle ilgilenmiyor, Türkiye bunu öğrendi" açıklamasına Rusya Suriye Temsilcisi, "Rusya, Türkiye ve İran'ın İdlib operasyonunda anlaşacağını düşünüyorum." sözleriyle yanıt verdi.

"CİHATÇILARI MUHALİFLERDEN AYIRMAK TÜRKİYE'NİN SORUMLULUĞU"

Rusya Suriye Temsilcisi, İdlib'de yaşanan sorunlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya, Türkiye ve İran'ın İdlib operasyonunda anlaşacağını düşünüyorum. İdlib'de cihatçıları ılımlı muhaliflerden ayırmak Türkiye'nin sorumluluğu." dedi.

"TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN, SURİYE KONUSUNDA HEMFİKİR"

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da Tahran zirvesinin sonuçları hakkında açıklama yaptı.

Nebenzia, İdlib'de on binlerce El Nusra ve DEAŞ üyesinin bulunduğunu ifade ederek Rusya, İran ve Türkiye'nin tüm Suriye'de terör kalıntılarını temizleme konusunda hemfikir olduklarını açıkladıklarını söyledi.

"MUHALİFLERİ ACİLEN TERÖRİSTLERDEN AYIRMAYA İHTİYAÇ VAR"

Suriye'deki krize siyasi çözüm dışında bir alternatif olmadığını belirten Nebenzia, ''Siyasi çözüme karar veren silahlı muhalifleri acilen teröristlerden ayırmaya ihtiyaç var ve bu çağrı uluslararası toplumun tüm üyelerine.'' dedi.

Nebenzia, Astana garantörü üç ülkenin BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile anayasa komitesinin Cenevre'de en kısa sürede kurulması için istişareler yürüttüklerini de belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title