Haberler

Söktaş Hindistan'da Fabrika Açtı

Güncelleme:

Söktaş, Hindistan'ın Maharashtra Eyaletinin Kolhapur Kentinde Bölge Pazarı İçin Üretim Yapacak Yeni Fabrikası Söktaş India'yı Açtı.

Söktaş, Hindistan’ın Maharashtra eyaletinin Kolhapur kentinde bölge pazarı için üretim yapacak yeni fabrikası Söktaş India’yı açtı.

2008 yılsonu itibariyle toplam 45 milyon dolar yatırım yapılan fabrikanın 5 yıl içinde yıllık 12 milyon metre kumaş üretimine ulaşması hedefleniyor.

2007 yılı Kasım ayında temeli atılan fabrikada 2008 yılı Kasım ayından itibaren deneme üretimleri başladı. 33 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 100 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen Söktaş India’da 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Söktaş’ın Söktaş India’daki ortağı ise yüzde 11.8’lik hisseye sahip IFC (International Finance Corporation-World Bank Group).

Söktaş Yönetim Kurulu Başkanvekili Muharrem Kayhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Hindistan yatırımı hakkında şu bilgileri verdi:

“Dünyanın tüm ülkelerine gömlek kumaşı ihraç eden ve liderliğe oynayan bir firma olarak bize ulaşan talepleri karşılayabilmek amacıyla kapasitemizi artırma kararı aldık ve yatırım için araştırmalara başladık. 1 milyar 250 milyonluk nüfusu ile dünyanın en hızlı gelişen pazarlarından biri olan Hindistan’ı, yatırım için her alanda potansiyeli yüksek bir ülke olduğu için tercih ettik. Kişi başı yıllık gelir düzeyi 700–800 USD civarında olan, 8 bin 400 üniversiteye sahip Hindistan’ın yetişmiş insan gücü ve teknik bilgi düzeyinin yüksekliği de yatırımımızı yönlendirirken bizi etkileyen unsurlardan biri oldu.”

Konuşmasında Hindistan’daki hedeflerine de değinen Kayhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söktaş’ın Hindistan yatırımının amacı, dünyanın en hızlı büyüyen pazarına hizmet vermektir. Çok hızlı gelişen Hindistan iç piyasası ve bölgedeki gelişmiş konfeksiyon merkezlerine yönelik bu yatırımı, Söke’deki üretim hacmine ilave olarak planlıyoruz. Hindistan’daki fabrikamızda hedeflenen nihai üretim kapasitesi yıllık 12 milyon metredir. Bu yatırımla Hindistan, ABD ve Uzakdoğu’ya daha yakın bir merkezden üretim yapmayı amaçlıyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title