Haberler

20 Aralık Benzine zam geldi mi? Motorine zam geldi mi, gelecek mi? Mazot zammı ne zaman? Akaryakıta zam geldi mi, ne kadar zam geldi?

Güncelleme:

Motorin, benzin ve LPG'ye gelen zam sonrasında Mazota zam geldi mi, gelecek mi? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Mazota zam geldi mi, gelecek mi? Mazota zam var mı? Mazot zammı ne zaman?

Mazot zammı ne zaman? Mazota zam geldi mi, gelecek mi? sorularının yanıtı araştırılıyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, motorine zam geldi. Fiyat değişikliği bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak. Peki Mazota zam geldi mi, gelecek mi? Mazota ne kadar zam geldi? sorularını sizler için cevapladık.

BENZİNE ZAM GELDİ Mİ?

20 Aralık tarihi itibarıyal benzine 62 kuruş zam geldi.

MOTORİNE ZAM GELDİ Mİ?

Bu gece yarısından itibaren gereçli olmak üzere; benzine 62, motorine 55, LPG otogaza ise 57 kuruş zam geldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Zammın ardından Ankara'da ortalama 11,66 liradan satılan benzinin litre fiyatı 12,28 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 11,61 liradan 12,23 liraya, İzmir'de 11,68 liradan 12,30 liraya çıkacak.

Ankara'da ortalama 11,53 liradan satılan motorinin litre fiyatı 12,08 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 11,47 liradan 12,02 liraya, İzmir'de 11,55 liradan 12,10 liraya çıkacak.

LPG'nin litre fiyatı da Ankara'da ortalama 8,75 liradan 9,32 liraya, İstanbul'da ortalama 8,70 liradan 9,27 liraya ve İzmir'de 8,58 liradan 9,15 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Lpg Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title