Haberler

EYT ne zaman yasalaşacak? EYT Son dakika bugün ne oldu? EYT ne zaman Meclis'e sunulacak?

Güncelleme:

Vatandaşların gündeminde yer alan EYT konusu hakkında merak edilenler var. Milyonlarca kişi EYT düzenlemesinin yasalaşmasını beklerken konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Arama motorlarında ise EYT ne zaman yasalaşacak? EYT Son dakika bugün ne oldu? EYT ne zaman Meclis'e sunulacak? araması yapıldı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilikte yaşa takılanlar ( Eyt ) ile ilgili yapılacak yasal düzenleme ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlar ise heyecanla beklenen EYT ile ilgili EYT ne zaman yasalaşacak? EYT Son dakika bugün ne oldu? EYT ne zaman Meclis'e sunulacak? sorularını araştırdı.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesinin yasalaşmasını beklerken konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Elitaş, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir, Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi. Bizden bir tarih istemeyin" dedi. Bakanlığın henüz çalışmayı göndermediğini belirten Elitaş, "Eyt taslak metni henüz Meclise gelmedi. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz. Bir süre gerekiyor, yasalaştıracağız. Bu konuda bizden tarih istemeyin. Bakanlıktan metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak" dedi.

EYT YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

23 yıllık problemin çözümüne ilişkin teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olma hakkı kazanacak.

EYT'den yararlabilmek için;

8 Eylül 1999 öncesinde sigorta kaydının bulunması,

5 bin prim gün sayısının tamamlanmış olması,

Erkekler için 25 yıl, kadınlar için ise 20 yıl sigortalılık süresinin dolması gerekiyor.

Örneğin düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girdiğinde 5 bin prim gün sayısını tamamalmış ve 1 Eylül 1999'da sigortaya kaydı olan bir erkek çalışan prim gün sayısı dolmasına rağmen 25 yıl sigortalılık süresi 1 Eylül 2024'te dolacağı için düzenlemeye ancak 1 Eylül 2024'te başvurabilecek.

Yine aynı tarihte yani 1 Eylül 1999'da sigortaya kaydolmuş kadın çalışan düzenleme 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girerse düzenlemeden faydalanabilecek. Ancak bu çalışanın prim gün sayısı 5 bin günden az ise bu çalışan sigortalılık süresini tamamlanmasına karşın prim gün sayısını tamamladığında ancak EYT düzenlemesine başvurabilecek.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Mustafa Elitaş AK Parti EYT Gündem Yaşam Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

Med Cezir:

Sizde oy beklemeyin ozman

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title