Haberler

Bursa Belediyesi hangi partiden? Bursa Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden?

Güncelleme:

Ülkemizin her yeri sevilerek geziliyor. Ülkemizin şehirlerinin belediye başkanlarının kim olduğu ise merak ediliyor. Arama motorlarında Bursa Belediyesi hangi partiden? Bursa Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? soruları aratılıyor. Peki, Bursa Belediyesi hangi partiden? Bursa Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? İşte detaylar...

Bursa Belediyesi hangi partiden? sorusu merak ediliyor. Vatandaşların merak ettikleri arasında yer alan Bursa Belediyesi hangi partiden? Bursa Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte tüm merak edilenler...

BURSA BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN?

Bursa Belediye Başkanlığını Alinur Aktaş yapıyor.

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

Alinur Aktaş (d. 25 Ekim 1970; İnegöl), Türk siyasetçi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanıdır. 1970 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar İnegöl mobilya sanayisinde özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçildi. İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi gibi birçok yenilik Alinur Aktaş döneminde İnegöl kentine kazandırılmış; İnegöl, Güney Marmara'nın ikinci büyük kenti olmuştur. Recep Altepe'nin istifa etmesi üzerine Belediye meclisinde yapılan seçimle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Alinur Aktaş, İngilizce bilmektedir.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Bursa Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title