Haberler

2022 memur zammı (ek zam) ne kadar olacak? 2022 Memur-Sen memur zammı oranı belli oldu mu?

Güncelleme:

Asgari ücretin açıklanması sonrası memurlar da yeni yılda maaşlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Peki, 2022 Memur-Sen memur zammı oranı belli oldu mu? 2022 memur zammı ne kadar olacak? İşte, detaylar…

2022'ye girmeden önce yeni yıl maaşların ne kadar olduğu merak edilmeye başlandı. Memurların zammını ne kadar olacağı henüz netleşmemişken yapılan açıklamalarla yeni yıl zam miktarı araştırma konusu oldu. Peki, 2022 memur zammı ne kadar olacak? 2022 Memur-Sen memur zammı oranı belli oldu mu?

2022 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ı kabulünde memura ek zam talebi, refah payı konuları görüşüldü.

Yalçın, tüketici fiyatlarındaki artışın memuru zorladığını ifade ederek, en düşük memur maaşı dikkate alınarak seyyanen bir artış, refah düzenlemesi beklediklerini açıkladı.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre: TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri, yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15.7 civarında zam alacağına işaret ediyor.

MEMURA EK ZAM VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen ve Kamu-Sen Başkanları ile beraberinde Bakan Bilgin'le ek zam konusunu görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Yalçın, "Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde ek zam, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro beklentimizi anlattık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı Bilgin ile bir araya geleceğiz" dedi.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title