Haberler

'Siyasiler Filmi Yanyana İzleyecek'

Çekimleri Topkapı Sarayı'nda Devam Eden 'Osmanlı Cumhuriyeti' Filminin Yönetmeni Gani Müjde, Başrol Oyuncuları Ata Demirer ve Sümer Tilmaç, Soruları Yanıtladı.

ÇEKİMLERİ TOPKAPI SARAYI'NDA DEVAM EDEN 'OSMANLI CUMHURİYETİ' FİLMİNİN YÖNETMENİ GANİ MÜJDE, BAŞROL OYUNCULARI ATA DEMİRER VE SÜMER TİLMAÇ, SORULARI YANITLADI.

Demirer, 'Padişah olmak zordur' diyor, Tilmaç filmin büyük gişe hasılatı elde edeceğine inanıyor... Müjde ise 'Bu filmi Deniz Baykal, Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bahçeli yan yana keyifle izleyebilir' diyerek 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin Türkiye'deki her kesimden insana sesleneceğini belirtiyor.

Topkapı Sarayı'nda çekim yapmaya başladınız. Sanırım izin alma serüveniniz olaylı geçti.

- Biraz zorlandık. Bu bir reklam filmi değil, Osmanlı'yı çekiyoruz. Kültür Bakanı'na teşekkür ediyoruz, bu filmin ancak burada çekilebileceğine o da ikna oldu. O yüzden mutluyuz. Filmi en güzel şekilde çekerek ona da teşekkürlerimizi ileteceğiz.

Filmde 'Sevr Antlaşması kabul edilseydi ne olurdu?' sorusunu izleyiciye nasıl aktaracaksınız?

- Filmde 'Kurtuluş Savaşı yapılmasaydı, Sevr Antlaşması kabul edilseydi, manda ve himaye kabul edilmiş olsaydı, Türkiye 2008 yılında Osmanlı İmparatorluğu olarak hangi şartlarda, neyi yaşardı?' sorusuna yanıt arıyoruz. Bu filmde, ne Osmanlı'yla ne de Türk tarihiyle dalga geçiyoruz. Tersine, onları yüceltiyoruz. O yüzden bu film vizyona girdiğinde her kesimden övgü alacağımızı düşünüyorum. Yani bu filmi Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli yan yana, keyifle izleyebilir.

Filmde bugünkü siyasi platforma gönderme var mı?

- Hayır, yok. Çünkü bu benim filmimi zayıflatırdı. Cumhuriyetin önemine vurgu yapan bir film bu. 'İyi ki cumhuriyet var, iyi ki bağımsızız, iyi ki demokrasimiz var' diyeceğiz.

Peki filmde Atatürk'ü görecek miyiz?

- Bu da filmin sürprizi. Atatürk oynamayacak ama onu bir şekilde göreceğiz. Avrupa Birliği ile ilgili çalışmaları da göreceğiz. Doğu, Irak meselesi de var. Aslında bugün yaşanan birçok konuyu filmde işliyoruz.

Türban tartışması da var mı?

- Ona değinmiyorum. Daha modernize edilmiş birtakım kılık kıyafetler var.

Padişah olmak zormuş

'Osmanlı Cumhuriyeti' filminde bir padişahı canlandıran Ata Demirer, ilginç bir oyunculuk deneyimi yaşadığını söylüyor:

Set ortamı nasıl?

- Çalışma ortamımız harika. Daha önce bir sürü filmde ve dizide çalışmış biri olarak bu kadar uyumlu bir ekip görmedim. Seyid Padişah olmak hafif karizma hissettiriyor. Şakamsı bir otorite var, ben de çözebilmiş değilim. Etrafımdaki insanların bakışları bir tuhaf. Gerçeği nasıldır, aklımdan geçmedi değil... Seyid Padişah zor bir hayat yaşamış. Topkapı Sarayı'nın içine girdik, muhteşem deneyimler yaşıyoruz. Padişahların hayatı sanıldığı gibi çok kolay geçmemiş. Koca bir imparatorluğu yönetmek zormuş.

Gani Müjde 'Filmin sonunda herkes mendillerini hazırlasın' dedi.

- Bir film hayata ne kadar benzerse o kadar başarılı olur. Sonuçta hayat mutlu sonla bitmiyor. Ama önemli olan

filmin bütünü. n Filmin fragmanları internette 1.5 milyon kişi tarafından izlendi. Nasıl bir gişe bekliyorsunuz?

- Fragman 1.5 milyon tıklanmış, bu iyi bir rakam. Ben artık Türkiye'de 8-10 milyon insan tarafından seyredilecek filmlerin çekildiğine inanıyorum. Umarım bizim film de büyük bir izleyici kitlesine ulaşır.

Benim oynadığım film 3.5 milyon gişe yapar

Filmde padişahın sağ kolu Yadigar karakterini canlandıran Sümer Tilmaç, Özcan Deniz'in 'Benim oynadığım filmde 1.5 milyon seyirci garanti' sözlerini ti'ye alarak, 'Ben bugüne kadar 3.5 milyon gişe yapmayan filmde oynamadım. Özcan Deniz bir lokomotif, bir yıldız, biz öyle değiliz. Ben bu filmin senaryosunu okuyup, kadrosuna baktığım zaman 3.5 milyondan aşağı gişe yapmayacağını düşündüm' dedi. Tilmaç, Levent Kırca'nın 'Hiciv boşluğu nedeniyle Recep İvedik izleniyor' açıklamasıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: 'Levent Hoca ile o arkadaşın tarzı arasında fark var. Şahan komedinin başka bir türünü yapıyor. Herkesin kendine göre bir yoğurt yiyiş şekli var.'

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title