Haberler

Siverek'te İsot Hasadına Başlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yetiştirilen, bölgenin en iyi ve kaliteli isotun hasadına başlandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yetiştirilen, bölgenin en iyi ve kaliteli isotun hasadına başlandı.

Nisan ayından bu yana evlerini terk edip çadırda yaşayarak bin bir emekle tarlada isot yetiştiren 8 kişilik Polat ailesi, emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kesmekaya kırsal mahallesinde 70 dönüm araziyi kiralayarak isot yetiştiriciliği yapan İbrahim Polat, yapılan son zamlarla elde edeceği karın gittiğini söyledi.

İki üniversite bitirip iş bulamadığı için tarlada babasına yardım eden Devran Polat da sıcak havada güçlükle çalıştıklarını söyleyerek, "İşimiz gereği sıcaklıkta ve güneş altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Bazen öğlen sıcağında dahi çalışıyoruz ve çok sıcak oluyor. Özelikle Temmuz ayının sıcaklığında ektiğimiz biberlerin bakımı olsun, sulaması olsun, o sıcakta ve yeşillik içinde çalışmak çok zor. Ama yapacak bir şey yok, mecburen çalışmak zorundayız herkesin yapabileceği bir iş var, bizimde yaptığımız iş bu" dedi.

2 üniversite okuyan genç, tarlada babasına yardım ediyor

İki yıllık 2 üniversite bitirdiğini söyleyen Devran Polat, "Acil durumlar ve afet bölümünü bitirdim, bu bölümü bitirdiğimde, hem itfaiyede ve hem de AFAD'da iş yapabilir durumum var. KPSS'de 81 puan aldım ama bu puanla atanamadım. Atama olamayınca bende ailemle beraber, gelip biber olsun domates olsun, toplamak zorunda kalıyoruz" diye belirtti

Haziran ayında okulun tatil olmasıyla beraber ailesine yardıma gelen fizik tedavi öğrencisi Berzan Polat, "Ailem Nisan ayından bu yana bu tarlalarda çalışmak zorunda kalıyor. 6-7 ay boyunca zor şartlar altında burada çalışmak zorunda kalıyoruz ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Şu anda yaklaşık 70 dönümlük bir arazide ekim yapmışız, bu dönümlerden bizim aldığımız parayı, ege veya batı illerinde kışın 2-3 dönümlük serada yetiştiricilik yapan insanlar daha iyi kazanıyor. Çünkü bizim buranın zamanı geldiğinde, isot ve diğer ürünler çoğaldığı için, fiyat çok düşük oluyor. Şuanda kaliteli isotun kilosunu bir lira 200 kuruşa satıyoruz" diye konuştu - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Siverek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title