Haberler

Sivasspor, Gözünü UEFA'ya Dikti

Turkcell Süper Ligi'nin 26. Haftasında Rakibi Kayserispor'u 3-2 Mağlup Eden Sivasspor, Gözünü UEFA'ya Dikti.

Turkcell Süper Ligi'nin 26. haftasında rakibi Kayserispor'u 3-2 mağlup eden Sivasspor, gözünü UEFA'ya dikti.

Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zor bir maç olduğunu belirterek, "Sivasspor da bu ligin güçlü takımlarından bir tanesi. Kendi sahasında bu güne kadar her ne kadar iyi sonuçlar alamasa da potansiyeli olan bir takım. O yüzden çok iyi mücadele etmemiz gerektiğini biliyorduk. Maçın sonucuna baktığımızda son 2 haftada olduğu gibi çok basit goller yedik ve kazanmayı rakibimizden çok daha fazla isteyemedik. Bu gün isteyen istediği kadar aldı. Sivasspor bizden çok daha iyi mücadele etti ve 3 puanı aldı. Onları tebrik ediyor ve bundan sonraki dönemlerde başarılar diliyorum" dedi.

Ardından Sivassporlu futbolcular Hayrettin ve Yasir ile toplantıya katılan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, oynanan futboldan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gerçekten sahada Türk futbolu adına gayet iyi mücadele eden iki takım vardı. Her iki takımı da kutluyorum. Oyuna baktığınızda Sivasspor olarak oyunun bir bölümünü 10 kişi olarak tamamlamak zorunda kaldık. Ama gerek oynadığımız futbol, gerek mantalitemiz, hem de sahadaki fair-play ruhumuz takdire şayandı. Bütün futbolcularımı kutluyorum" diye konuştu.

Uygun, eksik futbolcuların yerine sahaya çıkan futbolcuların görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini ve bunun da güçlerini gösterdiğini kaydederken, UEFA hedefleri konusunda ise şunları söyledi:

"UEFA'ya gitmek istiyor muyuz? Sivaslılar olarak gitmek istiyorsanız, taşın altına elinizi sokacaksınız. Yardım yapmadan, kulübü büyük kulüp haline getirmeden UEFA'ya gitmek öyle kolay iş değil. Yönetimimiz gecesini gündüzüne katarken, taraftar da onlara destek oluyor. Olması gerekenler olduğunda bu aslanlar takımı UEFA'ya götürür."

Sonrasında söz alan Sivassporlu futbolcu Hayrettin Yerlikaya ise takım olarak bütünlük içerisinde her zorluğu başarabileceklerini gösterdiklerini belirterek, "Takım halinde mücadele ettiğimiz, birbirimize yardım ettiğimiz ve birlikte savaştığımız zaman tüm zorlukların altından gelebiliyoruz. Bugün de birbirimize yardım ederek, iyi mücadele ettik. Bazen iç sahada sıkıntılar yaşıyoruz. Sıkıntıları bugün de yaşamamak için birbirimize daha çok destek olduk ve başardık. İnşallah böyle devam eder" dedi.

Yasir Elmacı da geçen sezonki maçta yaşadıklarının benzerinin olmasından korktuklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün de sanki tarih tekerrür eder gibi oldu. Berabere bitecek gibi onların son dakikalarda baskısı oldu. 10 kişi kalınca da çok mücadele ettik. Hafta boyunca iyi çalıştıktan sonra kazandığımız için mutluyuz."

Maçta 2 gol atan İsrailli futbolcu Balili ise, hakemlerden yakınarak, "Bu gün çok zor ve önemli bir maça çıktık. Savaş ve mücadele inancıyla karşılaşmayı kazandık. 3-1 iken rahatladık ama 3-2 olunca zorlandık. Ayrıca hakemin verdiği yanlış kararlar bizi etkiledi. Ama bizi hakemler veya rakipler etkileyemez. Galip geldik" şeklinde konuştu.

Golcü futbolcu Mehmet Yıldız da kazanılması gereken bir maç olduğu düşüncesi ile sahaya çıktıklarını belirtti. Mehmet Yıldız, artık Sivasspor'un UEFA'ya gitmesinin konuşulmasının gerektiğini kaydederek, "İnşallah bundan sonra takım halinde daha iyi olacağız. Bu galibiyet taraftara armağan olsun. Maçın son dakikalarında gerginlik olmasının nedeni ise 10 kişi kalmamızdan oldu. Rakip sürekli üzerinize geldi ve gerginlik oldu. Ama kazandığımız için mutluyuz. İnşallah daha iyi olacağız. Şimdi hedefimiz UEFA diyebiliriz" dedi.

"3 PUANIN KAÇMAMASI İÇİN KENDİMİ FEDA ETTİM"

Maçın 79. dakikasında gördüğü kırmızı kart ile ilgili olarak açıklama yapan Sivasspor kalecisi Akın Vardar ise kendisini puan için feda ettiğini belirterek, "Murat arkadaşımız pozisyona geç kalınca gol olacaktı. Ben de çıktım ve elimle topa müdahale ettim. 3 puan için kendimi feda ettim" diye konuştu.

MAÇTA KALBİ VE KENDİ KARANLIK OLAN HAKEM VARDI

Maçın hakemi ile ilgili olarak en sert açıklamayı ise Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz yaptı. Maçı kazandıkları için mutlu olduklarını kaydeden Odyakmaz, hakem ile ilgili olarak şunları söyledi:

"O kadar dolu ki, bir şeyler söylemek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki hem kendi kötü, hem kalbi kötü bir hakem vardı. Yerim dar konuşamıyorum. Yoksa söylenecek çok şeyler var. Neler olduğunu biliyoruz. Kimse aptal değil ama böyle ulu orta her şey söylenmiyor."

Öte yandan Kayserisporlu futbolculardan bazıları açıklama yapmaktan kaçınırken, İlhan Parlak, penaltı konusunda hakemin doğru karar verdiğini belirterek, "Pozisyonda topu önüme alırken arkadan temas olunca top önümden biraz açıldı. Kontrolümü kaybettim düştüm. Diğer pozisyonda ise aşırmak isteyince kalecinin eline çarptı. Doğru bir karardı" dedi.

(İG-İK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title