Haberler

Sivas ve Kültürü 'Bin Temel Eser' Adlı Kitaplarla Anlatılacak

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 'Bin Temel Eser' Adlı Kitap Seri ile Sivas'ın Tarihi ve Kültür Değerlerinin Anlatılacağını Söyledi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 'Bin Temel Eser' adlı kitap seri ile Sivas'ın tarihi ve kültür değerlerinin anlatılacağını söyledi.

Proje ve basılan kitapların tanıtım toplantısı Valilik brifing salonunda yapıldı. İl olarak konuşan İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Sivas kültürünü tespit etmek, korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla başlatılan "Sivas 1000 Temel Eser" Projesi gerçekleşmeye başladığını belirterek, bu kapsamda bir çok eserin yapıldığını söyledi. Geri kalan eserlerin ikinci bölümde yapılacağını kaydeden Pürlü, "Şehrimizle ilgili on üç adet kitabın yayınlanmış olması önemli bir kazanımdır. Yazarlarımızın bu proje kapsamında yayınlanmak üzere valiliğimize başvurularının devam etmesi ve bu başvuruların sayılarının gittikçe artması önemli bir gelişmedir. Bu proje yurt genelinde büyük takdir toplamıştır. Ankara'da faaliyet gösteren Halk Kültürü Araştırma Kurumu tarafından müdürlüğümüze "2007 Türk Kültürüne Hizmet Ödülü" verilmiştir. Kurumumuza gelen teşekkür mektupları ve şifahi tebrikler ümidimizi gittikçe artırmaktadır. Sivas halkı ve tüm kültür dostları bu projeye sahip çıkar ve destek olurlarsa, bir gün çocuklarımız raflarında "Sivas 1000 Temel Eser"i göreceklerdir. İşte o zaman milleti ve kültürleriyle onur duyacak, üzerlerindeki taklit ve küçüklük duygusunu atacaklardır" dedi.

Ardından konuşan Vali Veysel Dalmaz ise geleceğe bırakılan önemli eserler yaptıklarını belirterek, "Sivas bir kültür kentidir. Bu kentte edebi şahsiyetlerin ve bilim adamlarının bıraktıkları eserleri görüyoruz. Bin Temel Projesi güzel bir projedir. Çünkü Sivas'ın tanıtımına en iyi ışık tutacak konular içermektedir. Emek bizim için kutsaldır. Bu kitapları yapan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Dalmaz, Osmanlılar Döneminde Sivas Sempozyumu'nda konuşulan konuların içinde yer aldığı 3 ciltlik kitabın tanıtımını yaptı.

(İG-SE-Y) 06.03.2008 15:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title