Haberler

Sivas'ta tarihi eserlerin çevresindeki binalara cephe düzenlemesi

Güncelleme:

Sivas'ta tarihi eserlerin çevresindeki binalara cephe düzenlemesiSivas Belediyesi tarafından başlatılan 7 milyon lira maliyetli 'Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi' ile Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini çevreleyen düzensiz binalar, cephe kaplamasıyla tarihi dokuya uygun...

Sivas'ta tarihi eserlerin çevresindeki binalara cephe düzenlemesi

Sivas Belediyesi tarafından başlatılan 7 milyon lira maliyetli 'Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi' ile Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini çevreleyen düzensiz binalar, cephe kaplamasıyla tarihi dokuya uygun hale getiriliyor.

Sivas, kent meydanının etrafında bulunan yapıların, tarihi dokuya uygun hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında çalışmalar başladı. 3 milyon lirası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geri kalanı ise Sivas Belediyesi bütçesinden toplam 7 milyon lira maliyetli proje ile kent meydanında bulunan Selçuklu yapıtları Şifaiye, Buruciye, Çifte Minareli Medrese, Osmanlı dönemi Kale Camisi, Kongre Müzesi ve Jandarma binası ile Sivas Valiliği binası gibi tarihi eserlerin çevresindeki binalara görüntü kirliliğini kaldırmak üzere cephe kaplaması yapılıyor. Haziran ayında başlayan çalışmaları Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de yerinde inceleyerek işçilerle bir araya geldi. Şantiye alanını gezen Vali Ayhan ve Başkan Bilgin çalışmalar hakkında yüklenici firmadan da bilgi aldı. 3 etaptan oluşan projenin birinci etabının eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

'SİVAS ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER KAZANACAK'

Proje hakkında DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, Bu proje ile Sivas çok büyük bir değer kazanacak. Çok küçük bir dokunuşla güzel bir değer kazanacak. Belediyemize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tarihi eserler etrafındaki Cumhuriyet dönemi eserlerin mimarisi bozuk, görsellik problemi ve tabela kirliliği fazla olan bu yapıyı düzenleyerek, meydanla da uyumlaştırıldığı takdirde estetik bir görünüm kazanacak. Meydanımız zaten Türkiye'nin çok güzel bir meydanı, çok çok daha güzel olacak dedi.

'MEYDANIMIZIN GÜZELLİĞİ DAHA DA ORTAYA ÇIKACAK'

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, İçerisinde bulunduğumuz meydan, Türkiye'nin 81 ilindeki en güzel meydanlardan birisidir. Bu konuda mütevazı olmaya gerek yok. Bu meydanın etrafındaki eski binalarda kent meydanındaki tarihi güzelliği gölgeleyecek bir görüntü kirliliği vardı. Geçmiş dönemdeki belediye başkanımızın projesi, bizim de seçim vaatlerimiz arasında vardı. Göreve başlar başlamaz, tarihi kent meydanının güzelliğini ortaya çıkarmak için buradaki hak ve mülk sahipleriyle görüşerek çalışmaları başlattık. İhalemizi yaptık. İnşallah 4 Eylül tarihine yetiştirmek üzere yoğun bir çalışma yapılıyor. Kazasız belasız bir çalışma ile birlikte bu proje tamamlandığı zaman tarihi kent meydanımızın güzelliği daha da ortaya çıkacak ve önümüzdeki dönem tüm kent meydanını çevreleyen, İstasyon ve Atatürk caddeleri de dahil olmak üzere Sivas'ın güzelleşmesi konusunda güzel bir çalışmaya imza atacağız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu Osmanlı Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title