Haberler

Sivas'ta 9 Cadde İsmi Değişti

Türk Ocakları Sivas Şubesi'nin Sivas Belediyesi'ne Sunduğu Cadde İsim Değişikliğinin Onay Gördüğü ve Toplam 9 Caddenin İsminin Değiştiği Bildirildi.

Türk Ocakları Sivas Şubesi'nin Sivas Belediyesi'ne sunduğu cadde isim değişikliğinin onay gördüğü ve toplam 9 caddenin isminin değiştiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Türk Ocakları Sivas Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk Ocakları Sivas Şubesi yönetim kurulunun milli mücadelede büyük pay ve emek sahibi Sivaslı büyüklerin isimlerinin caddelere verilmesi konusunda daha önceden Sivas Belediyesi'ne başvuru yaparak bildirildiği ve bu teklifin Belediye Meclisi'nde ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Belediye Meclisi'nin aldığı karar üzerine Anadolu Müdafaa-i Hukuk Derneği Başkanı ve 1915-1927 yılları arasında Sivas Müftüsü olarak görev yapan Abdurrauf Sarısözen'in isminin Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 4. caddeye, Rasim Başara'nın isminin Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 5. caddeye, Erzurum Kongresi Sivas Merkez Delegesi Yusuf Ziya Başara'nın isminin Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 6. caddeye, Erzurum Kongresi Sivas Merkez Delegesi M.Feyzullah Moral'ın isminin Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 7. caddeye ve Sivas Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti Başkanı Melek Reşit Hanım'ın isminin Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 3. caddeye verildiği açıklandı.

Açıklamada, teklifler doğrultusunda Alibaba Mahallesi'ndeki 1. caddenin isminin Kerkük, 2. caddenin isminin Musul, 3. caddenin isminin Türkmen ve 4. caddenin isminin de Türkistan Caddesi olarak değiştirildiği belirtilirken, belediye ve diğer yetkililere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür sunuldu.

(İG-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title