Haberler

Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü

Sivas'da Madımak Oteli Yangınında Hayatını Kaybeden Edebiyatçı Asım Bezirci, Sevenleri Tarafından Mezarı Başında Anıldı.

Sivas'da Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden edebiyatçı Asım Bezirci, sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ve Asım Bezirci'nin eşi Refika Bezirci katıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, "Sivas'ı unutma, unutturma" pankartı ve sloganlar eşliğinde Bezirci'nin mezarı başına geldi. Refika Bezirci burada mezara karanfil bırakırken, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticisi Hüseyin Yılmaz da bir açıklama yaptı.

Sivas olaylarını protesto eden Yılmaz, "Asım Bezirci'nin Türk edebiyatındaki yeri doldurulamaz. Çok sayıda önemli yapıtı vardı. Kendisi eleştirmendi. Çünkü eleştirmeden daha iyiye gidilemezdi" dedi.

Asım Bezirci'nin eşi Refika Bezirci ise Sivas'da yaşanan olayları kınayarak, madımak otelinin kebapçı değil müze olması gerektiğini ifade etti.

Anma töreni sonunda Asım Bezirci için saygı duruşunda bulunulurken, bu sırada bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

(EY-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title