Haberler

Sivas'ın Gürün İlçesinde Eğitime Destek Açılışları

Sivas'ın Gürün İlçesi'nde Devlet-vatandaş İşbirliği ile Yapılan İlçedeki Tüm Okullarda Uygulanacak Olan Akıllı Tahta, Sağlık Ocağı ve Diyaliz Ünitesinin Açılışları Vali Veysel Dalmaz Tarafından Yapıldı.

Sivas'ın Gürün İlçesi'nde devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan ilçedeki tüm okullarda uygulanacak olan akıllı tahta, sağlık ocağı ve diyaliz ünitesinin açılışları Vali Veysel Dalmaz tarafından yapıldı.

Açılışlar için ilçeye giden Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve beraberindeki kurum müdürleri, ilk olarak akıllı tahta uygulamasının açılışına katıldı. Gürün Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Programda ilk olarak akıllı tahta hakkında bilgiler verildi.

Ardından bir konuşma yapan Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Gürün'de yaşanan gelişmeleri ve birliktelikleri anlattı. Gürün Kaymakamı Davut Gül ise akıllı tahta kampanyası hakkında bilgiler verdi. Kaymakamlık öncülüğünde başlatılan kampanya ile hayırsever vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve ilçe merkezi ile Suçatı kasabasındaki tüm sınıflara yapılan destek ile akıllı tahtaya geçtiğini belirten Kaymakam Gül, "Maliyeti 415 bin YTL olan akıllı tahtaların yüzde 92'lik bölümünü hayırsever vatandaş karşıladı. Yapılan destek ile bu tahtalar 352 bin YTL'ye mal oldu" dedi.

Son olarak konuşma yapan Vali Dalmaz ise Gürün'ün bir başka güzellikte olduğunu ifade ederek, Gürün'de yaşanan gelişmelerin diğer ilçelere de örnek olması gerektiğini söyledi. Vali Dalmaz konuşmasının devamında, Gürün halkının da yardımsever olduğunu ifade ederek, Gürün'ün kalkınmasına fayda sağladıklarını ifade etti.

Yapılan konuşma sonrasında akıllı tahta projesinde emeği geçenlere Vali Veysel Dalmaz tarafından teşekkür plaketi verilirken, Beyaz Bayrak Projesi kapsamında temizlik konusunda başarı gösteren okul müdürlerine de beyaz bayrak hediye edildi.

Açılışın ardından Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler 80. Yıl İlköğretim Okulu'na giderek, akıllı tahtası olan bir sınıfta derse katıldı. Daha sonra Gürün YİBO'ya da giden Vali Dalmaz, Beyaz Bayrak Projesi'nde başarı gösteren okulun tabelasını kendi elleriyle astı.

Ziyaretin devamında Gürün Devlet Hastanesi'nde yapılan diyaliz ünitesi ile Gürün Sağlık Ocağı'nın açılışını yapan Vali Dalmaz ve beraberindekiler, yapımı devam eden kurum inşaatlarını gezdi.

(İG-YS-Y) 01.03.2008 15:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title