Haberler

Sistani, Sincar'ın Daeş'in Elinden Kurtarılmasını Kutladı

Iraklı Şiilerin dini mercii Ayetullahuzma Ali es-Sistani, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesinin terör örgütü DAEŞ'den kurtarılarak tamamen kontrol altına alması konusunda gösterdiği başarı nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge gücünü tebrik etti.

Iraklı Şiilerin dini mercii Ayetullahuzma Ali es-Sistani, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesinin terör örgütü DAEŞ'den kurtarılarak tamamen kontrol altına alması konusunda gösterdiği başarı nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge gücünü tebrik etti.

Sistani'nin vekili Ahmed es-Safi, Kerbela'daki İmam el-Hüseyin bin Ali Camii'nde verdiği Cuma hutbesinde, Ayetullahuzma Sistani'nin mesajını okudu. Mesajda Sistani, yeni zaferlerin elde edilmesi için Irak ordu ve polis güçleri, gönüllüler ve Peşmerge güçlerinin aralarındaki koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması çağrısında bulundu.

-Tuzhurmatu'da sağduyu çağrısı

Hutbede Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge güçleriyle Haşi Şabi'ye bağlı Şii Türkmen milisleri arasında çıkan çatışmalara ilişkin Sistani'nin şu sözlerine yer verildi:

"Asla haklı bir gerekçesi olmayan Tuzhurmatu'da yaşanan çatışmalardan esef duyuyorum. İki tarafın da sağduyulu davranarak, silahlarını ortak düşman olan DAEŞ'e yöneltmesini ümit ediyorum."

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge güçleriyle Haşdi Şabi'ye bağlı Şii Türkmen milisleri arasında çıkan çatışmalarda 17 kişinin öldüğü bildirilmişti. İki taraf arasındaki gerginlik sebebiyle bir çok ev ve iş yeri kundaklanmış, olaylar büyümüştü.

IKBY'ye bağlı Peşmerge gücünün, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesini tamamen kontrol altına aldığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sincar Dağı Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title