Haberler

Sis Boğazda Geçişi Engelledi

Çanakkale, (Dha)

ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE Boğazı etkili sis nedeniyle saat 03.40'ta transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı. Sabah sisin kalkması üzerine 09.00'dan itibaren yeniden geçişlere açıldı.

Gece yarısı bastıran sis, görüş mesafesini 100 metrenin altına düşürünce, Çanakkale Boğazı güvenlik amacıyla saat 03.40 itibariyle Marmara'dan Ege'ye ve Ege'den Marmara'ya çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Boğazdan geçiş yapmak isteyen gemiler, Marmara girişinde Doğanaslan, Ege'de ise Bozcaada açıklarında demirli olarak görüş mesafesinin açılmasını bekledi. Sisin ortadan kalkmasıyla geçişler başladı. Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, saat 09.00'da Çanakkale Boğazı'nın gemi geçişlerine açıldığını, Bozcaada ve Doğanaslan Mevkii'nde bekleyen gemilerin sırayla boğaza alınarak, geçişin sağlanacağını bildirdi.

Diğer yandan sis, boğazdaki deniz ulaşımını etkilemedi. Çanakkale-Eceabat, Lapseki- Gelibolu arasındaki arabalı vapur seferleri normal olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title