Haberler

Şirintepe Ekopark'ın Temeli Atıldı

İzmit Belediyesi tarafından Şirintepe Mahallesi Çamlık Mevkii'nde 40 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan Ekopark Projesi"nin temeli atıldı."

İzmit Belediyesi tarafından Şirintepe Mahallesi Çamlık Mevkii'nde 40 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan Ekopark Projesi"nin temeli atıldı. Parkın temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Üzülmez ve Mehmet Öztürk, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, Şirintepe Mahalle Muhtarı Şuayip Muti ve vatandaşlar katıldı.

2013 yılının bahar aylarında hizmete girmesi planlanan parkın temel atma töreninde söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan "Şirintepe Ekopark Projesi alternatif enerji sistemlerinin ve doğaya uygun malzemelerin kullanılacağı bir ekolojik park olma niteliğiyle kentin batısına rahat bir nefes aldıracak" dedi. Başkan Doğan, "Ekopark projesi ile yenilenebilir enerji sistemleriyle, insan ile doğa arasında bir denge kurulmaya çalışılacak. Böylece doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan sağlayacak şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlayan, sürdürülebilir kalkınmaya da destek olunacak. Proje, bölgesel anlamda ve Türkiye ölçeğinde bir ilk olma özelliğini taşıyacak" diyerek 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği bir mesire alanının oluşturulacağını dile getirdi. Parkın Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Başkan Doğan temeli atılan parkın hayırlara vesile olmasını diledi.

Şirintepe Çamlık mevkiinde 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde 2 milyon 144 bin liraya yaptırılan parkın 2013 Bahar ayında hizmete açılması planlanıyor. Ekopark içinde 500 metrekarelik kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, 5 adet satış kulübesi, 8 adet ağaç ev, 30 masalık piknik alanı, gölet çevresinde yarı açık mutfak, çocuk oyun alanları, küçük hayvan kulübeleri, açık oturma alanları, mini şelale, fitnes alanları, manzara seyir terası gibi birçok alan yer alacak. Güneş enerjisiyle aydınlatılacak parkta kullanılan bütün malzemeler doğaya uygun olanlardan seçildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Şirintepe Ekopark Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title