Haberler

Sinyora: 'Türkiye Bölgede Önemli Bir Güçtür'

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, 'Türkiye Bölgede Önemli Bir Güçtür ve Bu Rolünü Oynamaktadır' Dedi.

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, ''Türkiye bölgede önemli bir güçtür ve bu rolünü oynamaktadır'' dedi.

Erdoğan ve Sinyora, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Lübnan'da yaşanan sıkıntıların sona erdirilmesi konularını ele aldıklarını anlatan Sinyora, Lübnan'a yapılan İsrail saldırısında Türkiye'nin sergilediği tavrı desteklediklerini ifade ettiklerini ve teşekkürlerini sunduklarını söyledi.

Sinyora, savaş bittikten sonra Türkiye'nin Lübnan'ın yeniden yapılandırılması ve insanı yardımlar konusunda yaptığı katkılara da değindi.

Türkiye'nin bölgede önemli roller oynayabileceğine inandığını dile getiren Sinyora, şöyle devam etti:

''Türkiye bu rolleri oynamaktadır. Türkiye ile Lübnan arasındaki ilişkiler gayet güzel gidiyor. Türkiye ile Arap dünyası arasında da güzel ilişkiler bulunmaktadır. Bütün bu ilişkilerden hareketle Türkiye bölgede önemli bir güçtür ve bu rolünü oynamaktadır.''

Sinyora, desteklerinden ötürü Başbakan Erdoğan'a ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'ya teşekkür etti.

Öte yandan, Şebaa çiftliklerinin tekrar Lübnan toprağı olması konusunda da Türkiye'yle görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Sinyora, ''Burada Türkiye'den beklediğimiz ilgili taraflara bu konuda baskı yapabilir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title