Haberler

Sincar Peşmerge Güçleri Komutanlığı: PKK'nın Bölgede Rolü Yok

Güncelleme:

IKBY'ye bağlı Sincar Peşmerge Güçleri Komutanlığı, terör örgütü PKK'nın bölgede hiçbir rolünün olmadığını ve Ezidiler arasında cepheleşme yaratmak istediğini belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlı Sincar (Şengal) Peşmerge Güçleri Komutanlığından, terör örgütü PKK'nın bölgede hiçbir rolü olmadığı, Ezidiler arasında cepheleşme yaratmak istediği belirtildi.

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın bölgede yaratmak istediği cepheleşmeye dikkat çekildi.

PKK'nin bölgede hiçbir rolü olmadığı kaydedilerek "Ezidi  ve Kürdistan halkı için hiçbir kazanımları olmamıştır. PKK asılsız propagandalarla Ezidi kardeşlerimiz arasında cepheleşme yaratmak istemektedir. Bir süredir de Şengal'in kurtarılmasına engel olmaktadır. Peşmergenin düşmana saldırıp kan dökmesini, sonra da peşmergenin başarısını çalıp bu zaferin sahibi olmayı beklemektedir" ifadelerine yer verildi.

Sincar'ın yaklaşık bir yıldır DAEŞ işgalinde olduğu belirtilerek "Eğer değilse neden peşmergenin operasyona başlama zamanına kadar sessiz bekliyorlar? Bir yıldan fazladır Şengal IŞİD'in işgali altındadır. PKK doğru olanı yapıyorsa neyi beklemiştir? Neden Şengal'i kurtarmamıştır? Neden peşmergenin harekete geçmesine kadar ses çıkarmamışlardır?" sorularına yanıt istendi.

"PKK'nın yalan ve propagandayla yaptıkları, Kürdistan Bölgesi'nin resmi kurumlarını, Ezidileri, şehitleri ve kahraman peşmergeleri küçük düşürmektir" değerlendirmesinde bulunularak "Bütün taraflar şunu çok iyi bilmektedir ki Ezidi kardeşlerimizin yaraları PKK ve benzerlerinin bu siyasi oyunlarıyla sarılmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Peşmerge güçlerinin Şengal'i geri alacağı savunularak sadece peşmergenin Ezidiler için özgürlük, güvenlik ve aydın bir geleceği garanti edebileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sincar Dağı Politika Güncel Haberler

title