Haberler

Siirt: İhd'den Siirt'te Yaşanan Patlamaya İlişkin Açıklama

İnsan Hakları Derneği (İhd) Siirt Şubesi Başkanı Vetha Aydın, Geçtiğimiz Günlerde 10 Yaşındaki Bir Çocuğun Hayatını Kaybetmesiyle Sonuçlanan Patlamanın Meydana Geldiği Askeri Atış Alanının Serbest Patlayıcılardan Temizlenmesini ve Atış Poligonu Olarak Kullanılan Bölgeye Sivil İnsanların Girmemesi İçin Gerekli Önlemlerin Alınmasını İstediklerini Belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi Başkanı Vetha Aydın, geçtiğimiz günlerde 10 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan patlamanın meydana geldiği askeri atış alanının serbest patlayıcılardan temizlenmesini ve atış poligonu olarak kullanılan bölgeye sivil insanların girmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Siirt-Eruh Karayolu 3. kilometresinde kilit noktası üzerinde bulunan askeri atış alanında oyun oynarken bulduğu cismin elinde patlaması sonucu yaşamını yitiren Kerem Türkan (10) için İHD binasında bir basın açıklaması düzenlendi. İHD Şube Başkanı Vetha Aydın, yaptığı açıklamada, yaşanan bu patlamanın ilk olmadığı gibi son da olmayacağını savunarak, "Siirt-Eruh yolu üzerinde bulunan askeri atış poligonunda bir patlama meydana gelmiştir. Yaşanan bu patlama ilk olmadığı gibi bizlere gösteriyor ki, sonucu da olmayacaktır. Son günlerde toplumun tüm kesimlerince geliştirilmeye çalışılan çevre duyarlılığının Siirt ilimizin atış poligonu olarak kullanılan alan için de geliştirilmesini, bu alanın serbest patlayıcılardan temizlenmesini ve en kısa sürede atış poligonu olarak kullanılan bu bölgeye sivil insanların girmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Yetkililerden bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini ve girişimlerde bulunmalarını insan hakları savunucuları olarak talep etmekteyiz" dedi.

Aydın, açıklamasının ardından, patlama sonrası olay yerinde çektikleri fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title