Haberler

Sgk Gönüllülerinden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği

Sgk Gönüllüleri, Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği Verdi

SGK Gönüllüleri, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine, Şehit Aileleri Federasyonu, Türkiye Harp Malulü ve Şehitler Dul ve Yetimler Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği yönetim kurullarının üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan SGK Gönüllülerinden Nergiz Değirmenci, her bireyin topluma, görev yaptığı kuruma ve ülkeye karşı sorumlulukları bulunduğunu belirterek, bu anlayışla SGK'da görev yapan bir grup memur olarak resmi görev, yetki ve sorumlulukları dışında, gönüllü katılımlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında etkinlikler gerçekleştirmek için 'SGK Gönüllüleri' adı altında bir oluşum gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Değirmenci, faaliyetlerinin, kurum çalışanları, kuruma bağlı bakım evi sakinleri, şehit aileleri, gaziler, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde korunmaya alınan kimsesiz çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere eğitim desteği sağlamak gibi geniş bir toplumsal yelpazeyi kapsadığını söyledi.

'Bu yelpaze içindeki insanlarımızın acılarını paylaşarak azaltmak, sevinçlerini paylaşarak çoğaltmak için çıktığımız bu yolda, dört yıl içerisinde birçok etkinliği başarı ile sonuçlandırdık' diyen Değirmenci, SGK Gönüllüleri olarak, gönüllü katılımlı sosyal sorumluluk projelerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar ise Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın çok önemli olduğunu, ancak bunun beraberinde riskleri de getirdiğini ifade etti.

Devletin, ulvi işleri her zaman kendine vazife edindiğini, dünyaya hakkı ve adaleti götürmek adına çalıştığını ifade eden Acar, ulvi hedefler ve gayeler adına canını feda etmiş şehit ve gazilerin, ülke için çok önemli olduğunu kaydetti.

Acar, 'Biz, bu akşam vesilesiyle onları rahmetle anıyoruz. Şehit ve gazi aileleri önünde saygıyla eğiliyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Şehit Aileleri Federasyonu Başkanlığı adına avukat İsmail Kılıç, Türkiye Harp Malulü ve Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ile şehit annesi Zeliha Çoban'a, Türk Bayrağı verildi.

(HGK-YIL) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title