Haberler

Sgk Çalışanlarından Kar Altında Protesto

Türk Büro-Sen, eski SSK Genel Müdürlüğü binası önünde, 666 Sayılı KHK'yı ve SGK çalışanlarının maruz kaldığı "hak gasplarını" protesto etti Türk Büro-Sen, eski SSK Genel Müdürlüğü binası önünde, 666 Sayılı KHK'yı ve SGK çalışanlarının maruz kaldığı "hak gasplarını" protesto etti.

Türk Büro-Sen, eski SSK Genel Müdürlüğü binası önünde, 666 Sayılı KHK'yı ve SGK çalışanlarının maruz kaldığı "hak gasplarını" protesto etti Türk Büro-Sen, eski SSK Genel Müdürlüğü binası önünde, 666 Sayılı KHK'yı ve SGK çalışanlarının maruz kaldığı "hak gasplarını" protesto etti. Kar altında gerçekleştirilen eylemde SGK Başkanlığı'na yeni atanan Fatih Acar'a da çağrıda bulunuldu.

Türk Büro-Sen üyesi bir grup çalışan Ankara'da eylem yaptı. Başkentte ki yoğun kar yağışına rağmen, alanı dolduran Türk Büro-Senliler alkış, düdük ve sloganlarla Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yaşanan adaletsizlikleri protesto etti.

Eyleme, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve Genel Merkez Yöneticileri ve çok sayıda SGK çalışanı katıldı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıllık bir geçmişi olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) sorunların bir türlü giderilemediğini ve hükümet tarafından çıkarılan 666 Sayılı KHK ile de iyice çözümsüz hale geldiğini savundu. Yokuş açıklamasına şöyle devam etti:

"Ülke nüfusunun tamamına hizmet vermekle yükümlü olan SGK, tüm bu hizmetleri kısıtlı personel sayısı ile vermekte, iş yoğunluğunun ötesinde, ürettiği hizmetin ağır riskini de taşımaktadır. Doğumundan ölümüne kadar yaşamın her aşamasında insanlarımıza hizmet vermekte olan SGK çalışanlarının bu insanüstü mesaisi yok sayılmıştır. Eşit işe eşit ücret verdiğini söyleyen hükümet, üst bürokratların maaşına yüzde 30 oranında zam yaparak bürokratları ihya etmiş, ancak SGK çalışanlarının ek ödemelerine ve ikramiyelerine el koymuştur."

-"ESKİ YÖNETİM YANDAŞ KAYIRMACILIĞI YAPIYOrdu"-

Açıklamasında, 666 sayılı KHK'nın SGK çalışanlarının haklarına yapmış olduğu tahribatı maddeler halinde sıralayan Genel Başkan Yokuş, Kurum Başkanlığına yeni atanan Fatih Acar'a da çağrıda bulundu.

Genel Başkan Fahrettin Yokuş, eski SGK Yönetiminin "yandaş kayırmacılığı" yaptığını savunarak yeni SGK yönetimine temiz bir sayfa açması için seslendi. Yokuş, "Son görüşmemizde Sayın Fatih Acar yeni göreve gelen üst düzey yöneticilerle birlikte temiz bir sayfa açma sözü vermiştir. Bu sözünüzü tutun. Önceki yönetim tarafından kirletilen SGK'nın geçmişini bir an önce temizleyin" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title