Haberler

Sezer: "Güvenlik Güçlerimiz Gerekli Tedbirleri Almaktadır"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Eski Genel Başkanları ve Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Yarın Yapılacak Cenaze Töreni İçin Güvenlik Güçlerinin En Kapsamlı Şekilde Gerekli Önlemleri Alacaklarını Belirterek, "Provokasyonlara Asla İzin Verilmeyecek" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski genel başkanları ve eski başbakan Bülent Ecevit'in yarın yapılacak cenaze töreni için güvenlik güçlerinin en kapsamlı şekilde gerekli önlemleri alacaklarını belirterek, ''Provokasyonlara asla izin verilmeyecek'' dedi.

Sezer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Atatürk'ün ölümünün 68'inci yıldönümü olduğunu, O'nun ışığının sönmediğini ve sönmeyeceğini, yol göstermeye devam edeceğini ifade etti. Yarın da önderleri Bülent Ecevit'in cenazesinin toprağa verileceğini anımsatan Sezer, cenaze töreniyle ilgili provokasyondan söz edenler bulunduğunu belirtti ve ''Bunun olmayacağına da inanıyorum'' diye konuştu.

Ecevit'in sevgi ve barış adamı, ülkenin yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından birisi olduğunu ifade eden Sezer, son görevlerini Ecevit'e yaraşır biçimde, sevgi ve barış ortamında yerine getireceklerini kaydetti. Ecevit'e saygı için gelen herkesin bu olgunluğu ve sağduyuyu göstereceğine inandığını dile getiren Sezer, şöyle devam etti:

''Büyük kitlelerin katıldığı törenlerde birtakım kötü niyetli kişilerin provokasyon amaçlı tahrik ve tertiplere girmesi her zaman olasıdır. Vatandaşlarımız bu tür tahriklere itibar etmemelidir, etmeyeceklerdir, ona da güveniyorum.

Güvenlik güçlerimiz en kapsamlı şekilde gerekli tedbirleri almaktadır. Provokasyonlara asla izin verilmeyecektir. DSP olarak 5 bin partili arkadaşımızı törende görevlendirdik. Parti görevlilerinin hepsinde mavi gömlek bulunacaktır.

Vatandaşlarımız istek ve şikayetlerini şahit oldukları en küçük provokatif hareketi güvenlik güçlerimize ve görevli arkadaşlarımıza bildirebilirler. Görevli arkadaşlarımız da gördükleri her sıkıntılı durumu güvenlik güçlerine bildirecek ve onlara yardımcı olacaklardır.''

Sezer, törenin 08.30'da Genel Merkez binasında başlayacağını, saygı duruşu ve kendisinin yapacağı anma konuşmasının ardından Ecevit'in naaşının TBMM'ye götürüleceğini, ardından 11.15'te Kocatepe'ye getirileceğini belirtti. Cenaze namazı sonrasında naaşın top arabasına konulacağını ve yürüyüşün başlayacağını ifade eden Sezer, Devlet Mezarlığı'nda defin işleminin gerçekleştirileceğini söyledi. Sezer, ''Vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü Devlet Mezarlığına giremeyeceği düşünülürse, defin töreninden hemen sonra mezarlık ziyarete açılacak'' dedi.

Sezer, gazetecilerin, provokatif duyumların halkın katılımını engellemek için çıkarılıp çıkarılmadığına ilişkin sorusunu yanıtlarken, ''Ecevit'in, DSP'nin olduğu yerde hiç kimse yanlış işe tevessüle cesaret edemez'' dedi.

Katılacakların sayısını söylemenin doğru olmayacağını, Ecevit'e herkesin sevgi ve saygı beslediğini kaydeden Sezer, geçmişte Ecevit'e oy vermeyenlerin bile cenaze törenine katılacağını bildirdiğini ifade etti.

Zeki Sezer, Kocatepe Camii'nden Devlet Mezarlığı'na kadar yürüneceği, ancak güvenlik gerekçesiyle bundan vazgeçildiği yolundaki haberlerin anımsatılarak bu konuya açıklık getirmesinin istenmesi üzerine de belli bir aşamadan sonra cenazenin top arabasından cenaze aracına alınacağını belirtti. Sezer, ''Ama ben mezarlığa kadar yürüyeceğim ve defin töreninde de bulunacağım'' dedi.

Sezer, bir gazetecinin, geçmişte Muammer Aksoy'un cenazesinin de araca konulup konulmaması konusunun tartışıldığını ifade ederek, bu konuyu resmi görevlilerle görüşüp görüşmediklerini sorması üzerine, ''Evet, hiçbir sıkıntı olmaz. İşin işleyişi gereği cenaze arabasına alınacak, ama oradan cenaze alınıp kaçırılacak değil'' diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Sezer, cenazede pankart açılması ya da slogan atılması konusunda partinin görüşünün ne olduğu sorusuna, ''Vatandaşlara, söylemlerine sınırlama konulamaz, ama biz Ecevit'e yakışır, aynı zamanda görkemli bir tören gerçekleşeceğini düşünüyoruz'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title