Haberler

Ses, Radyoloji Çalışanlarının Çalışma Saatlerine Tepki Gösterdi

Sağlık Emekçileri Sendikası (Ses) Zonguldak Şubesi, Radyoloji Çalışanlarının Çalışma Saatlerinin Fazla Olduğunu Belirterek Tepki Gösterdi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi, Radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerinin fazla olduğunu belirterek tepki gösterdi.

SES Zonguldak Şube Başkanı Erol Arık, Radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerinin 5 saatten, 9 saate çıkması nedeniyle daha çok radyasyona maruz kaldığını belirterek, kansere, meslek hastalıklarına ve ölüme davetiye çıkarıldığını vurguladı.

Arık, Türkiye'de toplam radyoloji emekçi sayısının 13 bin civarında olduğunu ve her 6 bin kişiye bir radyoloji uzmanının düştüğünü ifade ederek, Avrupa ülkelerinde ise 2 bin 500-3 bin 500 kişiye bir uzman düştüğünü kaydetti.

Arık, "Bugün Türkiye'de kamu hastaneleri ve özel sektörde çalışan radyoloji emekçisi sayısı yaklaşık 13 bin. Ülkemizde 6 bin kişiye bir radyoloji teknisyeni düşmektedir. Avrupa ülkelerinde ise ortalama 2 bin 500- 3 bin 500 kişiye bir radyoloji teknisyeni düşmektedir. Türkiye'deki tıbbi alandaki radyoloji cihazlarının yüzde 44'ü Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından onaylanmış değildir. Röntgen cihazı bulunduran merkezlere lisans vermeye yetkili TAEK'e göre kayıtlı cihaz sayısı 9 bin 101. Ancak Türkiye'deki toplam cihaz sayısını TAEK de bilmiyor. Cihaz sayısının her yıl çoğalması denetimlerin önemini daha da artırıyor. Bugün hala pek çok devlet hastanesinde ruhsatsız radyoloji merkezleri var" dedi.

(ET-AK)

08.11.2007 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title