Haberler

Şenes Erzik'ten Milli Takım Değerlendirmesi

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Yarı Finalde Veda Eden Türkiye'nin Önemli Bir Başarı Elde Ettiğini İfade Ederek, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Görevine Devam Etmesini İstediğini Söyledi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na yarı finalde veda eden Türkiye'nin önemli bir başarı elde ettiğini ifade ederek, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in görevine devam etmesini istediğini söyledi.

Viyana'da İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Futbol Federasyonu Onursal Başkanı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'nin şampiyonaya engebeli yolları aşarak geldiğini, elde ettiği başarıyı kimsenin beklemediğini belirterek, milletçe bütünleşince neler yapılabileceğini herkese gösterdiklerini söyledi. Şenes Erzik, Türkiye'nin grup eleme maçlarından sıkıntılı bir şekilde çıkarak şampiyonaya katıldığını ve şampiyonada da sakatlıklarla mücadele ettiğini hatırlatarak, "Türkiye grup elemelerinde 6 maçın 3'ünü ülke dışında ve seyircisiz oynadı. Seyircisiz maçlar çok zordur ve Malta maçında bile zorladık. Evdeki maçlarımız için seyirci çok önemli bir faktör. Dolayısıyla bütün bu badirelerden geçtik. Yunanistan'ı Yunanistan da 4-1'le geçtik. Sonuçta Norveç'i deplasmanda yenemeseydik buraya katılamayacaktık. Bizim yerimize onlar katılacaktı. Bütün bunları göze aldığınızda Türkiye için 'Eh işte gelir oynar gider' felsefesi vardı. Oysaki durum tam tersine oldu" diye konuştu.

"BİZ GALİBA PORTEKİZ'DEN BİRAZ FAZLA ÇEKİNDİK" Şampiyonada Portekiz maçının Türkiye için önemli olduğunu daha önce bir kaç kez dile getirdiğini anlatan Erzik, "Portekiz maçı bizim için çok önemli diyordum, zor demiyordum önemli diyordum. Çünkü; Portekiz turnuvalarda başarılı olan, iyi futbol oynayan güçlü bir takım olduğu için bir önceki şampiyonada Yunanistan'la finale kadar gelmişti. Teknik açıdan iyi oluşumuz stilimiz bu maçın çok zor olacağını söylüyordu. Nitekim Fatih Hoca da söylemlerinde hep bunu vurguladı. Biz galiba Portekiz'den biraz fazla çekindik. Medyamızda dahil hep beraber onlardan çekindik. Çekindikçe biraz korku başladı. Dolayısıyla gerçek futbolumuzu oynayamadık" şeklinde konuştu.

"TURNUVANIN EN ÇOK KONUŞULAN TAKIMI OLDUK" Portekiz maçından sonra oluşan olumsuz havayı Fatih Terim'in dağıttığını söyleyen Erzik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç oyunculardan kurulu bir kadroya sahibiz. Fatih Terim bu maçı unutturup, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarına konsantreyi mükemmel bir şekilde sağladı. Portekiz maçı tarihe karıştı. Bunu kampı ziyaret ettiğimde gördüm. Olmaz görünen her şeyi başardılar. Bu maçları kazanınca bambaşka bir hava yakaladık. Turnuvanın en çok konuşulan takımı olduk. Milli takımımıza methiyeler düzüldü. Aynı methiyeleri alan iki takım var. Türkiye ve İspanya. Almanya'dan bir sürü dostumuz var biz bu işi zor başardık diyorlar. Futbolda dün yoktur bugün ve yarın vardır diyorum. Dün Rusya'nın Hollanda'yı top oynatmadığını gördük, bugünse İspanya'nın Rusya'yı. Turnuva'nın yıldız futbolcuları var mı diye bana sordular. Ama bana göre yıldız futbolcu yok. Semih var mesela aynı Türkiye'de yaptığını yaptı. Duygusallığı bir kenara bırakırsak, yıldız futbolcu yok ama yıldız bir takım var. Geriden gelip rakiplerini devirmiş. Bazı hatalar yapmış, hatalar derken sakat oyuncuların fazlalığı bizim için dezavantaj oldu. Rakibinizin elinde malzeme çok sizin elinizde yok. Bütün bunlara rağmen Türkiye'nin oynadığı oyunu başından sonuna kadar herkes methediyor. Özellikle Almanya maçı için bir çok kişi 'siz daha iyi oynadınız, hak ettiniz ama hata yaptınız Almanya kazandı' diyor. Başta Futbol Federasyon Başkanı Hasan Doğan, teknik direktör Fatih Terim ve oyunculara bana bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum." "FATİH TERİM'İN GÖREVİNE DEVAM ETSİN İSTERİM" Almanya maçında sonra görevi bırakacağı şeklinde açıklamalarda bulunan Fatih Terim'i de değerlendiren Erzik, "Fatih Terim'in o açıklamalarını dinleyemedim. Ancak şuna inanıyorum; yepyeni bir takım çok genç futbolcular var. Onları çok kısa zamanda konsantre edebilmiş, özgüvenlerini sağlamış, değişik sistemle taktikle onları başarılı kılmış dolayısıyla bu bütünleşmenin devamını dilerim ben. İnşallah o andaki duygusallığın verdiği bir konuşmadır, ona da saygı duyarım. Dolayısıyla Fatih Terim'in görevine devam etsin isterim" açıklamasında bulundu.

(İY-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title