Haberler

Şener: "Her Türlü Ortak Çaba Ortaya Konulacaktır"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Terörle Mücadele Konusunda, Hükümetin, Güvenlik Güçlerinin, Başta TSK'nın Büyük Çabaları ve İşbirliğinin Olduğunu Belirterek, 'Bu Anlayış Doğrultusunda Terörle Mücadelede Etkinliğin Artırılmasına ve Kararlılığın Sürdürülmesine Yönelik Her Türlü Ortak Çaba Ortaya Konulacaktır' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, terörle mücadele konusunda, hükümetin, güvenlik güçlerinin, başta TSK'nın büyük çabaları ve işbirliğinin olduğunu belirterek, ''Bu anlayış doğrultusunda terörle mücadelede etkinliğin artırılmasına ve kararlılığın sürdürülmesine yönelik her türlü ortak çaba ortaya konulacaktır'' dedi.

Şener, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda terörle mücadele konusunun da ele alındığını bildirdi. Şener, şunları söyledi:

''Son günlerde terör saldırıları artmıştır, bölücü terör örgütünün saldırıları artmıştır. Şehitlerimiz, yurdumuzun değişik yörelerinde yapılan törenlerle uğurlanmaktadır.

Geldiğimiz nokta itibariyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Türkiye de uzunca bir süredir PKK terörünü yok etmek için uğraşmaktadır. Bu konuda, Hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin, başta TSK'nın büyük çabaları ve işbirliği vardır. Bu anlayış doğrultusunda terörle mücadelede etkinliğin artırılmasına ve kararlılığın sürdürülmesine yönelik her türlü ortak çaba ortaya konulacaktır.

Terörle bağlantılı konular işbirliğini gerektirmektedir. Ve bu konuda zaman zaman ilgili kurumlarla, zaman zaman görüşmeler yoluyla ortak tutumlar sergilenmektedir. Ve bu anlayış ve kararlılık Hükümetimizde mevcuttur. Yarın da Genelkurmay Başkanımız ile Sayın Başbakanımız bu konuları değerlendirmek üzere bir araya geleceklerdir.''

Gazetecilerin terörist eylemlere yönelik sorularını toplu alarak yanıtlayan Şener, şöyle konuştu:

''Her şeyden önce şunu belirtmek isterim; terörle mücadele için ne gerekiyorsa, yapılması gerekenler ne ise hangi ihtiyaçların karşılanması gerekiyorsa, hangi cihazların alınması, hangi ödemelerin, masrafların yapılması gerekiyorsa, hangi tedbirlerin öngörülmesi gerekiyorsa, bunlarla bağlantılı olarak Hükümetimiz tüm yapılması gerekenlerin yerine getirilmesi konusunda kararlıdır ve şu ana kadar da tüm ihtiyaçların karşılanmasıyla bağlantılı olarak her türlü tedbiri almıştır. Yapılması gerekenleri de yapmıştır.''

Diğer taraftan son zamanlarda şehitlerin cenazelerinde ortaya çıkan bazı olumsuz görüntüleri de doğru bulmadıklarını belirten Şener, şöyle devam etti:

''Hükümet olarak vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızla tüm kurumlarımız olarak ortak duyarlılıklara sahip olduğumuz ve vatanımız uğruna canını feda eden şehitlerimizin cenaze törenlerinde, o ortamın nezahetine uygun davranışlarda bulunulması, hep birlikte, hepimizin arzuladığı bir durumdur, bir tutumdur. Ve biz olayı bu çerçeve içinde değerlendiriyoruz. Ve şehit cenazelerimizin, şehitlerimizin beklentilerine, ruhaniyetlerine uygun bir şekilde yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum.''

İncirlik Üssü'nün kullanımı ile ilgili konunun henüz gündemlerine gelmediğini belirten Başbakan Yardımcısı Şener, ancak konu ile ilgili çalışmaların yapıldığını bildirdi. Şener, şunları kaydetti:

''Burada şunu belirtmek istiyorum; Türkiye'de kurumlar vardır, kurallar vardır. Türkiye Cumhuriyeti bu kurumlar ve kurallar çerçevesinde karar mekanizmalarını oluşturmaktadır ve ihtiyaçlar da buna göre tamamlanmaktadır. Ülkemizin çıkarları ne ise verilen her karar milli menfaatlerimize uygun olarak verilmektedir. Ve bundan sonra da aynı şekilde verilecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title