Haberler

Şener: "Bakış Açısı Önemli"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Tck'nın 301. Maddesi ile İlgili Tartışmaların Çağdaş Standartlara Uygun Yorum Yapılmasıyla Çözümlenebileceğini Kaydederek, "Ama Bununla Birlikte Atılması Gereken Adımlar Varsa Bunların Atılabileceğini İfade Ediyoruz" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TCK'nın 301. maddesi ile ilgili tartışmaların çağdaş standartlara uygun yorum yapılmasıyla çözümlenebileceğini kaydederek, "Ama bununla birlikte atılması gereken adımlar varsa bunların atılabileceğini ifade ediyoruz" dedi.

Abdüllatif Şener, TCK'nın 301. maddesi ile ilgili olarak, sivil toplum örgütlerinin talepleri ve hükümetin bu konuda bir adım atıp atmayacağı ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"301. madde mevcut şekliyle birçok Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki ceza yasalarında da mevcuttur. Onlarda dava açılmıyor, ceza verilmiyor, bizde dava açılıyor ceza veriliyor. Peki ne yapmalıyız? Sorusuna cevap aramalıyız.

Böyle bir noktada anlayışların, bu yasa hükümlerinin çağdaş standartlarda kabullenmesiyle aslında çözülebilir. Yasa metinlerine bakış açımızın, yorumlama biçimimizin çağdaş standartlara uygun hale dönüşmesiyle sorun haline getirilen ilk nokta çözümlenebilir. Ama bununla birlikte atılması gereken adımlar varsa bunların atılabileceğini ifade ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title