Haberler

Sendika Başkanından İşçilere Kahve Fincanı Takımı

Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, bin 600 işçiye kahve fincanı takımı hediye etti.

Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, bin 600 işçiye kahve fincanı takımı hediye etti.

Gül, Dörtyol İlçesinde faaliyet gösteren MMK Metalürji Sanayisinde çalışan bin 600 işçi ile Fourwey Otel'de bir araya geldi.

İskenderun bölgesinde sendikalaşma oranın her geçen gün arttığını belirten Gül, bölgede Çelik-İş Sendikasına kayıtlı 10 bin üye bulunduğunu ve sendikalı olmanın çalışanlara bazı haklar getirdiğini söyledi.

Çalışanı mutlu olmayan bir işyerinin başarıya ulaşamayacağını vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman sarı sendika olmadık. Hiçbir zaman işçiye, üyelerimize yalan söylemedik. Çünkü emek en yüce değerdir. Sendikalı olmak çalışan açısından çok önemlidir. İşverenleri de sosyal paydaş olarak görüyoruz. Amacımız birlikte kazanmak, birlikte üretmektir. Bundan kimse korkmamalıdır. Bizler Hak-İş Konfederasyonuna bağlı bir sendikayız. Geçmişte Hak-İş'in bu ülke için, bu millet için ve üyeleri için yaptıkları fedakarlık ortada. Bizler işçinin, emekçinin her zaman yanındayız. Sendika olarak örgütlenme girişimlerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Yeni çıkacak olan sendikalar yasasını da destekliyoruz."

Programa katılan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise Çelik-İş sendikasının başarılı bir sendika olduğunu bildirerek, "Görülüyor ki bu birliktelik büyük bir sevgiye dönüşmüş. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Çalışanın emeği, alın teri kurumadan verilir. Sizlerin bu onurlu ve dik duruşu örnek teşkil etmektedir. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de kendisinin de bir zamanlar Çelik-İş Sendikasında görev yaptığını anımsatarak, Çelik-İş sendikasının bölgede kendini kanıtlamış, işçi dostu bir sendika olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Gül, Türkoğlu ve Keskin, bin 600 işçiye kahve fincanı takımı hediye etti.

Programa Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Payas Belediye Başkan Bekir Altan, çevre belde belediye başkanları, sendika yönetimi, işçi temsilcileri ile işçiler katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Cengiz Gül Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title