Haberler

Şemdinli Davasında Son Karar Olayların Yıldönümünde Verilecek

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Eski PKK Hükümlüsü Seferi Yılmaz'a Ait Umut Kitabevi'nin Bombalanması Davasında, Sanık Astsubayların Hüküm Giymesinin Ardından Yangılanması Süren PKK İtirafçısı Veysel Ateş'in Duruşması Yine Ertelendi. Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Duruşmada Mehkeme Heyeti, ...

Hakkari`nin Şemdinli İlçesi`nde eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz`a ait Umut Kitabevi`nin bombalanması davasında, sanık astsubayların hüküm giymesinin ardından yangılanması süren PKK itirafçısı Veysel Ateş`in duruşması yine ertelendi. Van 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmada mehkeme heyeti, Ateş`in avukatı Yurdakan Yıldız`ın, Savcı Metin Dikeç`in esas hakkındaki mütaalasına karşı son savunmasını yapması için süre verirken; duruşmayı, Şemdinli olaylarının birinci yıldönümü olan 9 Kasım 2006 tarihine erteledi.

Hakkari`nin Şemdinli İlçesi`nde 9 Kasım 2005 günü eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz`a ait Umut Kitabevi`nin bombalanması, Mehmet Zahir Korkmaz ölümü ve 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların davasında üç sanıktan astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz, `Silahlı örgüte üye olmak, olası kastla adam öldürmek, olası kastla adam öldürmeye teşebbüs etmek ve olası kastla adam yaralamak` suçlamasıyla 39`ar yıl 10`ar ay 25`er gün hapis cezasına çarptırılırken, karar duruşmasında avukatı olmadığı gerekçesiyle dosyası ayrılan sanıklardan Veysel Ateş`in yargılanmasına Van 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün devam edildi. Ateş, çok sıkı güvenlik önlemleri altında getirilirken, adliye çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Mahkemenin başkanlığını İlhan Kaya, hakim üyeliklerini Eşref Aksu, Muharrem Ballı, savcılığını ise Metin Dikeç yaptı. Duruşma, sanık avukatı Yurdakan Yıldız`ın mahkeme Başkanı İlhan Kaya ile hakim Muharrem Ballı`nın tarafsızlığını yitirdiği gerekçe göstererek çekilmesi yönünde yaptığı itirazın reddedilmesinden sonra yapılan ikinci itirazınd a reddildiğinin okunması ile başladı. Yıldız, reddedilen itirazın temyiz yolu açık olduğu için bu karara yapacakları itirazı daha sonraki duruşmalarda değerlendireceklerini söyledi. Mahkeme heyetinin görüşünü sorduğu Savcı Metin Dikeç, bir diyeceklerinin olmadığını belirterek soruşturmanın genişletilmesi talabinde bulunmayacaklarını ifade etti. Savcı Dikeç, esas sayılı dosya içinde sanığı da kapsayan 01 Haziran 2006 tarihli esas hakkındaki mütaalasını tekrarladığını söyledi.

MÜNASEBETSİZ EVRAK TARTIŞMASI

Müdahil avukatlar, sanık Ateş`in tutukluluk halinin devamını talep ederken, sanık avukatı Yurdakan Yıldız, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği`nin 621 soruşturma sayılı yazıları ekinde dosyaya bırakılan 12 sayfalık yazıya itiraz etti. Yıldız, evrağın içeriğine konu olan olayların müvekkili Ateş`in bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, ``Mesnetsizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri`nin yıpratmaya yöneliktir. Delil olarak değerlendirilmemesini ve bu münasebetsiz evrakın dosya içerisinden çıkarılmasını, aksi takdirde içeriğinin araştırılmasını talep ederiz`` dedi. Yıldız`un bu talebi müdahil avukatlar itiraz ederken, mahkeme heyeti, evrakın dosyadan çıkarılma talebini reddederek, ``Verilen karar gereği, gerektiğinde yasal yolların aşılmasında denetime olanak sağlamak üzere kapalı ve mühürlü zarf içerisinde muhafazasına`` diye oybirliği ile karar verdi.

Mahkeme, Ateş`in avukatı Yurdakan Yıldız`ın, Savcı Metin Dikeç`in esasa hakkındaki mütaalasına karşı savunmasını son kez yapması için süre verilmesine, Veysel Ateş`in tutukluluk halinin devamına, duruşmanın diğer günlerin dolu olması ve defter durumu dikkate alınarak tutukluluk durumunun 18 Ekim 2006 tarihinde heyet olarak yeniden değerlendirmek kaydıyla, duruşmayı Şemdinli olaylarının birinci yıl dönümü olan 9 Kasım 2006 tarihine erteledi.

Sanık avukatı Yıldız söz konusu 12 sayfalık yazıda, ana hatlarıyla, kitapevinin bombalanması olayının dışında, bazı kişilerin askerler hakkında suçlayıcı ifadelerinin bulunduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title